ΕπικαιρότηταΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χωρίς φαρμακευτικά υλικά ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ λόγω χρεών

Αποσύρουν σήμερα οι προμηθευτές από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και ΚΑΤ τα εμφυτεύσιμα ορθοπεδικά υλικά, τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων προς τις εταιρίες που ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ.

Αύριο θα αποσύρουν τα υλικά από το Ασκληπιείο της Βούλας και το Κρατικό της Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα χρήματα για την εξόφληση των φαρμακοποιών, που έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, βρίσκονται ήδη στο ταμείο του ασφαλιστικού τους φορέα, το οποίο όμως θα προχωρήσει στις πληρωμές, μόλις σταματήσει η απεργία των εργαζομένων σε αυτό.

Νέο ΣΤΟΠ στα “επί πιστώσει” φάρμακα

Καμία συνταγή φαρμάκων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, επί πιστώσει, δεν θα δέχονται τα φαρμακεία, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.
Στην Κέρκυρα ήδη, εδώ και ένα μήνα, τα φαρμακεία έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί που έχουν συμβάσεις με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Χωρίς φάρμακα αναμένεται να μείνουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά σταματούν να τους χορηγούν επί πιστώσει φαρμακευτικά σκευάσματα λόγω καθυστέρησης εξόφλησης παλαιότερων συνταγών.

Έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ασθενείς της Κέρκυρας που είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, καθώς εδώ και ένα μήνα οι φαρμακοποιοί του νησιού έχουν αναστείλει την χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του συγκεκριμένου Οργανισμού λόγω υψηλούς χρέους από το τοπικό υποκατάστημα του ΟΠΑΔ.

Προβλήματα με τον ΟΠΑΔ φαίνεται πως αντιμετωπίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του που έχουν συμβληθεί με το Δημόσιο να εξουσιοδοτήσουν τον Πρόεδρο ώστε να προβεί σε ομαδική καταγγελία των συμβάσεων. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει και οι Ιατρικοί Σύλλογοι άλλων περιοχών της χώρας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *