Επικαιρότητα

Νέα δημοσκόπηση για τις αμερικανικές εκλογές

Hillary_KlintonΟι Γερουσιαστές Τζον Μακ Κέιν, από τους Ρεπουμπλικάνους και Χίλαρι Κλίντον, από το Δημοκρατικό Κόμμα, προηγούνται των συνυποψήφιων τους για το χρίσμα των αντιστοίχων κομμάτων στις σφυγμομετρήσεις για την προκριματική φάση των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από την έρευνα που δημοσίευσαν χθες βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News κι η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο Μακ Κέιν προηγείται με 33% του πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι, που συγκεντρώνει 18%, ενώ ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι συγκεντρώνει το 12%.

Τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να είναι μόνον προσωρινά, καθώς το 72% όσων ερωτήθηκαν απάντησαν πως ενδέχεται στην πορεία ν’ αλλάξουν γνώμη.
Στους κόλπους των Δημοκρατικών η Κλίντον εξασφαλίζει μεγάλο προβάδισμα με 42% έναντι 27% του κύριου αντιπάλου της Μπάρακ Ομπάμα. Τρίτος έρχεται ο Τζον Έντουαρντς με 11%. Ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση η αβεβαιότητα είναι μεγάλη: το 39% των υποστηρικτών της Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης τονίζουν πως μπορεί ν’ αλλάξουν γνώμη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των οπαδών του Ομπάμα είναι 43%. Το 79% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών εκτιμούν πως η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι προετοιμασμένη να γίνει πρόεδρος.
Μόνον το 40% πιστεύουν το ίδιο για τον νεαρό Γερουσιαστή από το Ιλινόις, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει στα 46 χρόνια του ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η σφυγμομέτρηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 9 έως 12 Ιανουαρίου.

Πηγή: http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *