Αθλητικά

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2 (videos)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ τον αποκλεισμό-σοκ από τον Ατρόμητο, αλλά και τη χρόνια αδυναμία του να πάρει τρίποντο στο ΟΑΚΑ, όπου είχε να κερδίσει από το 1999. Με εξαιρετική εμφάνιση και πανέμορφα γκολ, η ομάδα του Μπόλονι κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ, κάτι που καταφέρνει εκτός έδρας για πρώτη φορά από το 2002-03 (το ματς είχε γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια).

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xo5h1d_19y-yyyy-yyy-yyyy-0-2-yy-yyyyyyyyyyy_sport#hp-b-l[/dailymotion]

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’aek paok’ resultsPerPage=”6″ hqThumbs=”true”]

Οι θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ με υπέροχη λόμπα του Γεωργιάδη στο 16′, η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στην επανάληψη, αλλά ο Αθανασίαδης στο 66′ σφράγισε τη νίκη. Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ Γκαρσία, Γεωργιάδης και Λαζάρ, υστέρησε σε όλες τις γραμμές η ΑΕΚ, που έπεσε στην 4η θέση, με τον Δικέφαλο του Βορρά να την προσπερνάει και να διατηρεί το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα για δέκατο αγώνα (7 νίκες, τρεις ισοπαλίες).

Ο Μπόλονι “έχασε” στην προθέρμανση τον Τσιρίλο, αλλά ο Κατσικάς τον αντικατέστησε επάξια και η αμυντική συνοχή του ΠΑΟΚ λειτούργησε σχεδόν άψογα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ορεξάτοι με τον δραστήριο Γεωργιάδη, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στην ΑΕΚ με τον Καφέ να σημαδεύει στο 3′ το δοκάρι του Γλύκου, ενώ κι ο Λεονάρντο είχε μία καλή στιγμή στο 9′. Οι θεσσαλονικείς όμως πατούσαν καλύτερα, ήταν πιο ψύχραιμοι και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 16′ όταν ο Γεωργιάδης με γκολ-ζωγραφιά κρέμασε τον Αραμπατζή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=118176#ixzz1kvdNaJbt

Ενα από τα σημεία αναφορά της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ ήταν το “σπάσιμο” της κακής παράδοσης στο ΟΑΚΑ. Το συγκεκριμένο γήπεδο μοιάζει να είναι εφιαλτικό για τον “Δικέφαλο” που είχε να φύγει με το “διπλό” από εκεί εδώ και 13 χρόνια.

Συγκεκριμένα ήταν 28/2/99 όταν οι “ασπρόμαυροι” με φάουλ του Κώστα Φραντζέσκου και καθοδηγούμενοι υπό τις οδηγίες του Αρι Χάαν, είχαν επικρατήσει με 0-1 του Παναθηναικού.

Από τότε μέχρι και το κυριακάτικο (29/1) ματς με την ΑΕΚ είχαν μεσολαβήσει 25 ματς του “Δικεφάλου” στο ΟΑΚΑ. Ο απολογισμός για τον ΠΑΟΚ είναι 21 ήττες (!) και τέσσερις ισοπαλίες. Πόσες και ποιες, όμως, είναι οι νίκες που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στο εν λόγω γήπεδο με αντιπάλους τους Ολυμπιακό, Παναθηναικό και ΑΕΚ;

Στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος, θα σας ενημερώσουμε πως ο “Δικέφαλος” έχει “χαμογελάσει” (σ.σ. νίκη) εκεί μόλις τέσσερις φορές συμπεριλαμβανομένου και της νίκης της Κυριακής (29/1) επί της ΑΕΚ. Πράγμα που δείχνει αν μη τι άλλο πόσο στοιχειωμένο και… δύσκολο παραδοσιακά θεωρείται το ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ. Πάμε να θυμηθούμε τα “διπλά” που έχει εκεί ο “Δικέφαλος”….[http://www.sport24.gr]

Έγινε κι αυτό στην ΑΕΚ της… εποχής: Ο ΠΑΟΚ ήρθε στο ΟΑΚΑ και την κέρδισε άνετα. Για πρώτη φορά, μάλιστα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια στην Αθήνα! Γι’ αυτό και το αποψινό 0-2 είναι… ιστορικό επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ. Όμως το πρόβλημα ήταν εξ αρχής η ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ που εμφανίστηκε στο γήπεδο «άρρωστη» και αγωνιστικά (πέρα από τα γνωστά διοικητικά προβλήματα). Με τον Κωστένογλου να κάνει αλχημείες, με τους παίκτες να θέλουν αλλά να μην… μπορούν, η ΑΕΚ έφυγε ηττημένη από το ΟΑΚΑ, στο οποίο δεν κέρδισε για τρίτο σερί παιχνίδι μέσα στο 2012!

Αξίζει να τονιστεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να φωνάζει για τη διατησία για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε πάνω στον Λυμπερόπουλο, στο πρώτο ημίχρονο. Όμως το βασικό της πρόβλημα είναι η ίδια και η αγωνιστική της κατάσταση που τείνει να γίνει παρόμοια με τη διοικητική..[http://www.aek365.com]

Ένας πολύ καλά διαβασμένος και σοβαρός ΠΑΟΚ, έφυγε με διπλό από το ΟΑΚΑ κερδίζοντας την ΑΕΚ με 0-2, χάρη σε γκολάρες των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη!

Ο Δικέφαλος του Βορρά από το ναδίρ της Τετάρτης με τον Ατρόμητο βρέθηκε σήμερα στο ζενίθ, πιάνοντας απόδοση που θύμιζε χωρίς υπερβολή “White Hart Lane”… Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν στο 3′ με τον Καφέ, η κεφαλιά του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου που έχασε την έξοδο στο μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι…

Κανείς δε φανταζόταν εκείνη τη στιγμή πως αυτή θα ήταν η μοναδική φάση της ΑΕΚ στο παιχνίδι… Από το 10′ και μετά ο ΠΑΟΚ κλείνοντας πρώτα όλους τους διαδρόμους, βραχυκύκλωσε τα σχέδια του Κωστένογλου και κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας, με τους Λαζάρ – Γκαρσία – Φωτάκη να κυριαρχούν!

Η ομάδα πίεζε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κάνει απανωτά λάθη και να πουλάνε εύκολα την μπάλα. Έτσι το γκολ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου, κάτι που τελικά ήρθε στο 16΄από τον Γεωργιάδη. Ο επιθετικός του Δικεφάλου δέχτηκε εξαιρετική πάσα του Πάμπλο και με υποδειγματικό πλασέ εκτέλεσε τον ανήμπορο να αντιδράσει Αραμπατζή…[http://www.paokmania.gr]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *