Επικαιρότητα

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Τετάρτης, κατά πλειοψηφία, το ΔΣ του συνδικάτου.
Η ΓΕΝΟΠ παραπέμπει στη συνάντηση που έχει οριστεί για μεθαύριο Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Α. Λοβέρδο για τα θέματα των μισθών, των συντάξεων και των προσλήψεων και, σύμφωνα με την απόφαση, αν αυτή αποβεί άκαρπη θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρούν στην περικοπή κατά 10% της κρατικής επιχορήγησης προς το Ταμείο τους και το πάγωμα των προσλήψεων στον κλάδο τους. Πάντως, και σήμερα σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης διακοπές ρεύματος.

Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική δέχθηκε 45 κλήσεις στην Aττική και 20 στην Θεσσαλονίκη για απεγκλωβισμό από ανελκυστήρες. Στις 06.00 το πρωί πραγματοποιηθήκαν μη προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Κερατσίνι, το Αιγάλεω, το κολωνάκι, την Καλλιθέα, το Νέο Kόσμο και το Π. Φάληρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα προβλήματα αυτά προκλήθηκαν μετά από αιφνίδιο τεχνικό πρόβλημα σε μονάδα της ΔΕΗ στη Αττική.

Συνάντηση Λοβέρδου-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Ανανεώνεται για την επόμενη εβδομάδα το ραντεβού του υπουργού Εργασίας και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αυτήν τη φορά με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την περικοπή 10% της κρατικής επιχορήγησης προς το Ταμείο των υπαλλήλων της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Να σημειωθεί ότι το Ταμείο της ΔΕΗ έχει ενταχθεί στο ΙΚΑ από το 2008 και τα ελλείμματά του ύψους 750 εκ ευρύ τον χρόνο καλύπτει ο προϋπολογισμός. Η περικοπή αυτού του ποσού συνεπάγεται μείωση των συντάξεων περίπου στο 7%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *