ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple ετοιμάζει την τηλεόραση του μέλλοντος

Εδώ και καιρό υπάρχουν πληροφορίες οτι η Apple, παράλληλα με την παραγωγή υπολογιστών, tablets, iPhone και software πλέον θα μπεί και στον χώρο των τηλεοράσεων. Ο Steve Jobs άλλωστε είχε αφήσει υπόνοιες για την “τηλεόραση του μέλλοντος” και το πως η Apple θέλει να αλλάξει την τηλεόραση και να μην είναι ποτέ ξανά όπως την ξέρουμε σήμερα. Η Wall Street Journal έρχεται για να δώσει νέες πληροφορίες για την νέα τηλεόραση της Apple και σύμφωνα με αυτές υψηλόβαθμα στελέχη της Apple φαίνεται πως ήδη έχουν μιλήσει με μεγάλες εταιρίες που σχετίζονται με τον χώρο αυτό, της παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού δηλαδή.

Η νέα Apple TV θα είναι ικανή να μεταφέρει ασύρματα αυτό το υλικό μέσω του γνωστού σε όλους AirPlay (μεταφορά περιεχομένου απο το iPad ή το iPhone απευθείας στην TV) και θα έχει δυνατότητα DVR και θα μπορεί επίσης να αναπαράγει υλικό που είναι αποθηκευμένο στο iCloud. Φαντάζομαι πως σε ό,τι έχει να κάνει με τον έλεγχο της τηλεόρασης και την αλληλεπίδραση αυτής με τον άνθρωπο θα έχουμε ήδη στο μυαλό μας τί είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει η Apple και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο απο το Siri που χρησιμοποιείται στο iPhone 4S (και που δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας)! Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα μιλάμε στην τηλεόρασή μας και αυτή απλά θα εκτελεί. Πέρα όμως των φωνητικών εντολών η νέα Apple TV θα δέχεται και εντολές με την κίνηση του χεριού.

Πάντως η αλήθεια είναι πως η Apple με την κίνηση αυτή δείχνει πως ήδη έχει αρχίσει την επίθεσή της ωστε να κατακτήσει την αγορά σε ό,τι έχει να κάνει με home entertainment, computing και telephony, αφού και στις 3 κατηγορίες ανεβαίνει επικίνδυνα.

[DAILYFIX.GR @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *