Κόσμος

Δεν μιλάμε ξένες γλώσσες, είμαστε Βρετανοί

Bretanoi_tourismosΜπορεί στους Βρετανούς να αρέσουν πολύ τα ταξίδια και ειδικά οι εξωτικοί προορισμοί, αλλά σύμφωνα με μία νέα έρευνα, δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουν κάποια ξένη γλώσσα όταν βρίσκονται έξω από τη χώρα τους.

Η έρευνα διεξήχθη από τη διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιών travelsupermarket.com και έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς αρνούνται να μιλήσουν τη γλώσσα της χώρας όπου βρίσκονται για διακοπές.

Περισσότεροι από ένας στους δέκα από τους 2.012 ερωτηθέντες απάντησαν ότι αισθάνονται πως δεν υπάρχει λόγος να μάθουν ξένες γλώσσες, αφού όλος ο κόσμος μιλάει αγγλικά. Παρότι το 16% των τουριστών είναι χαρούμενοι πηγαίνοντας διακοπές σε προορισμούς όπου μιλιέται άλλη γλώσσα από την αγγλική, σχεδόν τα δύο τρίτα (το 62%) ντρέπονται για την αδυναμία τους να μιλήσουν κάποια ξένη γλώσσα.

Περίπου το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι οι ντόπιοι τους έχουν αντιμετωπίσει αρνητικά επειδή δεν προσπαθούν καν να επικοινωνήσουν στην επίσημη γλώσσα της συγκεκριμένης χώρας.

Τα γαλλικά αποδείχτηκε ότι είναι η γλώσσα που μιλάνε οι περισσότεροι και πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (27%) απάντησαν ότι μιλάνε τόσο ώστε να μπορούν να παραγγείλουν σε ένα εστιατόριο ή να νοικιάσουν αυτοκίνητο.

Ένας στους τρεις, ηλικίας άνω των 60, απάντησε ότι είναι πιθανότερο να μιλάει γαλλικά σε σχέση με τους νεότερους ερωτηθέντες, και οι τουρίστες από τη Βόρεια Ιρλανδία (το 36%) βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου ως οι πιο γλωσσομαθείς. Οι κάτω των 20 ετών αποδείχτηκαν ως πιο επιδέξιοι στις ξένες γλώσσες, αφού οι μισοί και πλέον απάντησαν ότι μιλούν μία δεύτερη γλώσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *