ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Νέος browser με το όνομα Chrome

H αμερικανική εταιρία Google, δημιουργός της διάσημης πλέον μηχανής διαδικτυακής αναζήτησης, ταράζει πάλι τα νερά στον κόσμο της πληροφορικής, δημιουργώντας ένα νέο πρόγραμμα πλοήγησης (browser), με βάση λογισμικό ανοικτού πηγαίου κώδικα (open source), σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του BBC, στοχεύοντας να ανταγωνιστεί τα δύο καθιερωμένα προγράμματα, τον Microsoft Internet Explorer και τον Mozilla Firefox.

κατεβάστε τον νέο browser της Google, Chrome

O νέος browser, που  ονομάζεται Chrome, σχεδιάζεται να είναι “ελαφρύς” και γρήγορος και να τα βγάζει πέρα με τη νέα γενιά εφαρμογών λογισμικού που είναι φορτωμένες με γραφικά και πολυμέσα. Αρχικά ο Chrome θα παρουσιαστεί σε δοκιμαστική έκδοση (beta) για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, σε 100 περίπου χώρες, και θα ακολουθήσουν άλλες παραλλαγές του για Μac και Linux.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη είδηση στο χώρο πλοήγησης του Ίντερνετ από τότε που ο Firefox άρχισε να “ροκανίζει” το μερίδιο του Explorer στην αγορά (σήμερα υπολογίζεται στο 80% παγκοσμίως) και πολλοί αναλυτές προβλέπουν την αναβίωση του “πολέμου των browsers”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *