ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google+ ή αλλιώς, ο ανταγωνιστής του Facebook!

Facebook, μία υπηρεσία που άλλαξε τα δεδομένα πάνω στον πλανήτη Γή. Μία υπηρεσία που έφερε απο επαναστάσεις (βλέπε Αίγυπτο) μέχρι και εγκλήματα, βιασμούς, ληστείες. Μία υπηρεσία που σου έδωσε τη δυνατότητα να κάνεις φίλους…αλλα και εχθρούς. Ένα αμφιλεγόμενο “φαινόμενο” στην ιστορία της ανθρωπότητας και γράφω “φαινόμενο” γιατι όσο κι αν κάποιος νομίζει πως το Facebook είναι απλά ένα “παιχνίδι” και κάτι το “όχι και τόσο σημαντικό” σίγουρα κάνει λάθος.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Facebook έχει κερδίσει πάνω απο 500+ δισσεκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη και ανεβαίνει…υπάρχει όμως κάτι στον ορίζοντα που θα φέρει (;) το Facebook και μαζί τον CEO του Facebook, τον Mark Zuckerberg σε ένα σταυροδρόμι. Αυτό το σταυροδρόμι θα οδηγεί είτε στην επισημοποίηση του Facebook ως την μόνιμη και ήρεμη δύναμη του social networking είτε στην…καταστροφή του. Αυτό το “κάτι” στον ορίζοντα ακούει στο όνομα Google+ (ή Google Plus) και ναι, η Google έχει ήδη έτοιμο τον ανταγωνιστή του Facebook, μία Social υπηρεσία (παρόμοια με το Facebook) που έχει διαφορές στα σημεία, αλλα η φιλοσοφία του είναι πάνω κάτω η ίδια.

To Google+ χωρίζεται σε sections. Αυτά είναι το Circles, Sparks, Hangouts, Instant Uploads και Huddle. Το Circles αφήνει το χρήστη να δημιουργήσει “κύκλους” που θα χωρίζουν τους φίλους απο την οικογένεια, μία παρέα απο μία άλλη, τον επαγγελματικό κύκλο του καθενός κ.ο.κ.

To Sparks δεν είναι τίποτα άλλο παρα μία υπηρεσία όπως το Twitter, που όμως τα μηνύματα που θα εισάγει ο χρήστης δεν θα έχουν το όριο των 140 χαρακτήρων και επίσης θα μπορεί ο καθένας να ανεβάσει φωτογραφίες, βίντεο ή ό,τι άλλο θέλει.

To Hangouts θα είναι το Skype της Google οπου οι webcams θα παίρνουν φωτιά και η επικοινωνία θα γίνεται όπως ακριβώς γίνεται και στο Skype.

Το Instant Uploads είναι αυτό που υποδηλώνουν και οι δύο αυτές λέξεις. Ανεβάζεις αρχεία στο cloud και απο εκεί και πέρα ο recipient μπορεί να τα κατεβάσει όποτε θέλει χωρίς ο αποστολέας να ανησυχεί για το πού βρίσκονται.

Τέλος, το Huddle είναι μία υπηρεσία για SMS Group Messaging παρόμοια με αυτή του iMessage.

Mέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στο Google+ μπορεί να μπεί κάποιος μόνο με invitation, απο εκεί και πέρα μόλις ο καθένας απο εσάς δεί το κουμπί “+You” στο Google, θα καταλάβει πως ήρθε η ώρα που μπορεί και αυτός να γίνει μέλος του …. Facebook Killer.

Θα κατορθώσει το Google+ να καλύψει το μέγεθος του Facebook ; Σίγουρα μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει αλλα …είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6y_xKVSRAy8&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xwnJ5Bl4kLI&feature=player_embedded[/youtube]

[Dailyfix.gr @ apn]

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *