ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Google εξαγοράσε εταιρία κατασκευής drones για μετάδοση Internet

drone

Η Google έκλεισε συμφωνία την περασμένη Τετάρτη, για την απόκτηση της Titan Aerospace, μιας εταιρία κατασκευής drones για μεγάλο υψόμετρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο κολοσσός της τεχνολογίας σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει στο πρόγραμμα Project Loon που έχει σκοπό την μετάδοση του internet σε μέρη όπου δεν μπορούν να γίνουν συνδέσεις με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Μάλιστα, στα πλαίσια του ίδιου project, η Google είχε απελευθερώσει δικό της αερόστατο που έκανε τον γύρο του κόσμου σε 22 ημέρες. Παρόλα αυτά, θεωρείται πως τα drones θα ήταν καλύτερη λύση καθώς μπορούν να παραμένουν περισσότερο χρόνο στον αέρα χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια. Επίσης, εκτός της δυνατότητας μεταφοράς δεδομένων, μπορούν να συλλέγουν φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο καθώς και στατιστικά σχετικά με την ατμόσφαιρα.

Σε εσάς το όνομα Titan Aerospace μπορεί να μην λέει πολλά αλλά η εν λόγω εταιρία είχε δεχτεί πρόταση και από την Facebook τις προηγούμενες μέρες. Παρόλα αυτά, η Google έκανε καλύτερη προσφορά χωρίς να αποκαλύψει το πλήρες ποσό και τους όρους της συμφωνίας.

[Σε συνεργασία με το DAILYFIX]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *