Συναυλίες (Live)

Οι NADJA live στo Six D.O.G.S

 

NADJA

Οι NADJA είναι το ντουέτο του πολυοργανοπαίχτη Aidan Baker και της μπασίστριας /τραγουδίστριας  Leah Buckareff. Σχηματίστηκαν το 2003. Η μουσική τους έχει χαρακτηριστεί ambient doom, dreamsludge και metalgaze, αλλά όχι μόνο, και ξεχωρίζει ενώνοντας τις ατμοσφαιρικές υφές του shoegaze και του ambient με τη ένταση και τον όγκο του noise και του metal.

Έχουν κάνει πολυάριθμες κυκλοφορίες σε δισκογραφικές όπως οι Alien8 Recordings, Hydrahead Records, Important Records, Essence Music, αλλά και στο προσωπικό τους label Broken Spine Productions και έχουν κάνει αμέτρητα live ανά τον κόσμο σε festivals όπως τα SXSW, FIMAV, Roadburn και Unsound.

Πέρα από ιδρυτικό μέλος των NADJA, ο Aidan είναι ένας πολύ δραστήριος συγγραφέας, solo μουσικός, ενώ συμμετέχει σε άλλα ομαδικά projects όπως τα Caudal, B/B/S/, Adoran και Whisper Room. Έχει κυκλοφορήσει πολλούς solo δίσκους και έχει γράψει τέσσερεις ποιητικές συλλογές.

Η Leah είναι επίσης ιδιοκτήτρια/διαχειρίστρια της Coldsnap Bindery, εταιρίας παραγωγής χειροποίητων βιβλίων, επιμελήτρια της The Wunderkabinet, μιας κινούμενης έκθεσης τέχνης και χειροτεχνιών και του Lesen Lounge, μιας διαδικτυακής βιβλιοθήκης περιοδικού τύπου.

Αρχικά από το Τορόντο, το ντουέτο τα τελευταία χρόνια ζει στο Βερολίνο.

Ως Amberclock τελεί σχήμα που, βασιζόμενο σε ακουστικά κομμάτια, κάνει προσπάθεια να τα αποδομήσει χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά, drone, αρμονία/δυσαρμονία ή όποια άλλη ηχητική άσκηση θεωρηθεί θεμιτή με σκοπό να οδηγηθεί σε πιο αντισυμβατικές δομές, ενορχηστρώσεις και ύφος και τελικά να τα ενσωματώσει σε ένα συνολικό, συνεχώς εξελισσόμενο ηχοτόπιο.

Η προσέγγισή τους είναι έντονα στραμμένη προς το live παίξιμο με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της αποφυγής προηχογραφημένου υλικού.

Η Μαύρη ‘Ανοιξη (Black Spring) είναι το πιο απαισιόδοξο βιβλίο του Χένρι Μίλλερ, στο οποίο το τοπίο και οι άνθρωποι της πόλης περιγράφονται με τα πιο μελανά χρώματα. Αντλώντας έμπνευση απο εκεί δημιουργήθηκε το drone/industrial σχήμα των Black Spring,με μέλη απο last days of s.e.x., ttwacd και μαύρο γάλα, αργές κιθάρες, μονότονους ρυθμούς, παραμορφωμένα samples και φωνητικά πνιγμένα στο reverb.

Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016, ώρες: 20:30
Six D.O.G.S
Αβραμιώτου 6-8, Θησείο
Τηλ: 2103210510

ΕισιτήριαΠροπώληση: 12€ – Ταμείο: 15€

Προπώληση: Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt), Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς, Αθήνα, τηλ.: 210 3608366

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *