ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Internet σε όλο τον πλανήτη με τα μπαλόνια του Google Loon

google-loon-for-all

Η Google καινοτομεί. Όχι δεν κατάλαβες σωστά…η Google Κ-Α-Ι-Ν-Ο-Τ-Ο-Μ-Ε-Ι ! Με μία απίστευτη ιδέα, το εγχείρημα της Google είναι τόσο ενδιαφέρον όσο η γέννηση του Internet και κατά πάσα πιθανότητα ίσως να είναι και το “the next big thing” από την αμερικάνικη εταιρία.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :

Ο πληθυσμός των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη ανέρχεται περίπου στα 7 δισεκατομμύρια. 5-6 δισεκατομμύρια απο αυτούς δεν έχουν πρόσβαση στο Internet. Αν και εμείς, οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου πιστεύουμε πως όπως εμείς, έτσι και ο υπόλοιπος κόσμος έχει πρόσβαση στις άπειρες πληροφορίες που μας δίνει το Internet, είναι λάθος. 5 στους 7 δεν  έχουν Internet. Υπάρχουν χώρες όπου 1 στους 3 έχει πρόσβαση στο Internet, υπάρχουν χώρες που 1 στους 4 έχουν πρόσβαση στο Internet και υπάρχουν και χώρες όπου κανένας δεν έχει πρόσβαση στο Internet.

Η ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΜΠΑΛΟΝΙΩΝ, GOOGLE LOON ΔΗΛΑΔΗ!

Η ιδέα “απλή” στην σύλληψη. Ειδικά, αμέτρητα μπαλόνια να πετάνε σε ύψος 20 χιλιομέτρων από το έδαφος (στα όρια της στρατόσφαιρας δηλαδή) όπου δεν μπαίνουν εμπόδιο στα αεροπλάνα που πετάνε αλλά και εκεί όπου ο αέρας σχηματίζει κύματα και έτσι τα μπαλόνια μπορούν να κατευθυνθούν εκεί που θέλουν οι τεχνικοί της Google. Φυσικά τα μπαλόνια θα είναι εξοπλισμένα με κεραίες και οι αντίστοιχοι ISPs θα μπορούν να κάνουν “αναμετάδοση” του ασύρματου σήματος που δέχονται από τα μπαλόνια της Google. Με αυτό τον τρόπο, κάθε σπίτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει πρόσβαση στο Internet μπορεί (με την χρήση μίας ειδικής κεραίας) να αποκτήσει Internet!

Δείτε όμως για του λόγου το αληθές, την επεξήγηση του όλου Project από την ίδια την Google!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mcw6j-QWGMo[/youtube]

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m96tYpEk1Ao[/youtube]

Για περισσότερες πληροφορίες : Google Loon

[dailyfix.gr @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *