Αθλητικά

Μουντιάλ 2010: Η Αργεντινή νίκησε 1-0 τη Νιγηρία

Στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου όπου μετέχει η εθνική πέρασε η Αργεντινή μαζί με την Ν. Κορέα. Οι παίχτες του Ντιέγκο Μαραντόνα χωρίς να πείσουν ότι είναι από τα φαβορί του Μουντιάλ για τον τίτλο νίκησαν με 1-0την Νιγηρία που έδειξε παρά πολύ καλά στοιχεία και θα μπορούσε να πάρει και θετικό αποτέλεσμα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Χάϊντσε στο 6ο λεπτό.

Η “μπιανκοσελέστε” μπήκε δυνατά στο ματς και έψαξε το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Στο 3′ ο Ιγκουαϊν -μάλλον από υπερβολική σιγουριά- έχασε απίστευτη ευκαιρία, στο 5′ ο Ενγιεάμα απέκρουσε πολύ δύσκολα το πλασέ του Μέσι διώχνοντας σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ. Ο Βερόν εκτέλεσε και ο Γκάμπριελ Χάιντσε με ασύλληπτη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0 στο 6′.

Οι Νιγηριανοί δεν κλείστηκαν και ήταν κινητικοί στην επίθεση, κυρίως με τους Αγεγκμπένι και Ομπάσι, χωρίς όμως τη δημιουργία κάποιας μεγάλης ευκαιρίας. Ο Μέσι ήταν αυτός που έκανε “άνω κάτω” την άμυνα των Αφρικανών, αλλά είχε απέναντί του τον Ενγιεάμα ο οποίος στο 28′ “κατέβασε τα ρολά”.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο Μέσι συνέχισε τις προσπάθειές του. Στο 63′ η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 65′ αποφάσισε να δώσει την ασίστ στον Ιγκουαϊν, όμως ο Ενγιεάμα ήταν και πάλι “παρών”. Όσο κυλούσε ο χρόνος και οι Νιγηριανοί έμεναν “μέσα” στο ματς, έπρεπε να αναζητήσουν μία ευκαιρία. Ένα σουτ του Ταϊβο στο 72′ όπου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομέρο, αλλά κυρίως η προσπάθεια του Ούτσε μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Αγεγκμπένι στο 82′, δεν έφεραν αποτέλεσμα, κι έτσι η Αργεντινή έφτασε στη νίκη, μπαίνοντας με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Κίτρινες: Γκουτιέρες – Αρούνα
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλς, Σάμουελ, Χάιντσε, Γκουτιέρες, Μασκεράνο, Βερόν (74΄ Μάξι Ροντρίγκες), Ντι Μαρία (85΄ Μπουρντίσο), Μέσι, Τέβες, Ιγκουαϊν (79΄ Μιλίτο)
Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγιεάμα, Οντια, Σίτου, Γιόμπο, Ταϊβο (75΄ Ούτσε), Ομπάσι (60΄ Οντεμβίγκιε), Ετούχου, Αρούνα, Καϊτα, Αγεγκμπένι, Ομπίνα (52΄ Μάρτινς)

Ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας Βίνσεντ Ενγιεάμα αναδείχτηκε σε πολυτιμότερο παίχτη του αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
2ος όμιλος     Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β
.

1. Νότια Κορέα 1 1-0-0 2-0 3

2. Αργεντινή    1 1-0-0 1-0 3

3. Νιγηρία        1 0-0-1 0-1 0

4. Ελλάδα        1 0-0-1 0-2 0

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XhRp0-YTJno[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *