Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Φεβρουαρίου

Σάββατο 06-02-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >900μ. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες και παγετός τις βραδυνές ώρες και νωρίς το πρωί.
Μακεδονία: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >800μ. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στην δυτική Μακεδονία και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα εξασθενήσουν σημαντικά. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες και παγετός τις βραδυνές ώρες και νωρίς το πρωί.
Θράκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >600μ. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα ενταθούν σημαντικά. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από -04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες και παγετός τις βραδυνές ώρες και νωρίς το πρωί.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >900μ. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες και παγετός τις βραδυνές ώρες και νωρίς το πρωί.
Ιόνιο: Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα είναι έντονα. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοικαι τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες.
Στερεά Ελλάδα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Στερεά καθώς και σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Αργα το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στην δυτική Πελοπόννησο και στην συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ ισχυρούς και θερμοκρασία από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες τα δυτικά και νότια.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα ενταθούν. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Ν ισχυρούς και θερμοκρασία από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πιθανότητα χιονόπτωσης στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένα ποσά υγρασίας.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον Χορτιάτη και τον Χολομώντα. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 07-02-2010

Διατηρείται η κακοκαιρία στην χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε περιοχές με υψόμετρο >700μ. Αργά το απόγευμα χιονόπτωση θα σημειωθεί και μέσα στα Ιωάννινα. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Μακεδονία και την προσήνεμη κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >800μ. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από -03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στον Έβρο. όπου νωρίς το πρωι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Νεα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ στην ανατολική Ροδόπη και τον Έβρο με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >600μ. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ ισχυρούς και θερμοκρασία από -05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Θεσσαλία όπου θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >800μ. Σταδιακά και μέχρι το μεσημερι τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι αρχικά από Ν διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Στερεά καθώς και σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >1200μ. Σταδιακά και μετά το μεσημερί τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες τιμές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά και μετά το μεσημερι τα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές Κυκλάδες. Άνεμοι αρχικά απο ΝΔ διευθύνσεις ισχυροί, σταδιακά θα στραφουν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην δυτική και νότια Κρήτη θα είναι έντονα. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νησιού. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στον Χορτιάτη και τον Χολομώντα. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *