ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ιστορική πτώση του Internet Explorer

Όσο περνάει ο χρόνος φαίνεται πως οι browsers θα πρέπει να “φτύνουν αίμα” για να παίρνουν τον τίτλο του καλύτερου browser στο Internet. Οι εποχές των μονοπωλίων μας έχουν αφήσει εδώ και καιρό και η Microsoft όπως φαίνεται χάνει μέρα με τη μέρα έδαφος έναντι των αντιπάλων της.

 

Τρανταχτό παράδειγμα η έρευνα της ComputerWorld. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα (και αντίθετα με τα λεγόμενα της Microsoft οπου μιλούν για “φοβερό ξεκίνημα” του IE 9 το 2012) φαίνεται πως στην πραγματικότητα ο Internet Explorer έχει χάσει 0,8% απο το marketshare που είχε μέχρι πρότινως. Απο την αντίπερα όχθη, ο Google Chrome με αύξηση 0,9% δείχνει να σαρώνει την αγορά και να έχει πιάσει τρελούς ρυθμούς αύξησης στον αγώνα για τον καλύτερο browser. Ο Firefox δείχνει και αυτός (όπως ο IE) να έχει πτωτική τάση.

Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, σύμφωνα με την ComputerWorld θα υπάρξει μία ιστορική στιγμή τον Μάρτιο που δεν είναι άλλη απο την πτώση κάτω του 50% (για πρώτη φορά) του Internet Explorer και άνοδο του Chrome στο 20% οπου πλέον θα κοιτάζει επικίνδυνα στα μάτια τον browser της Microsoft.

Ο αγώνας για τον καλύτερο browser δεν τελειώνει εδώ αλλα πλέον φαίνεται πως αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και μόνο καλό είναι αυτό για όλους εμάς, τους καταναλωτές.

[DAILYFIX.GR @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *