Συναυλίες (Live)

Τραγωδία με 5 νεκρούς στο μουσικό φεστιβάλ Pukkelpop

Μετά από μια καταιγίδα πρωτοφανούς έντασης το απόγευμα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, η μια σκηνή του Βελγικού Pukkelpop festival κατάρρευσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και περισσότεροι από 71 να είναι οι τραυματίες (με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες). Το μουσικό φεστιβάλ Pukkelpop που διεξάγεται εδώ και χρόνια στην πόλη Χάσσελ, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας.

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue='”Pukkelpop”‘ resultsPerPage=”12″ hqThumbs=”true”]


Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες αναφέρουν ότι από το περιστατικό είναι νεκρά «τουλάχιστον πέντε» άτομα ενώ υπάρχουν και 71 τραυματίες. Μέσα από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ αλλά και τόσα αναφέρουν στο twitter οι καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν στο φεστιβάλ, η δύναμη της καταιγίδας ήταν πρωτοφανής. Η μία από τις σκηνές έπεσε πάνω στους παρευρισκόμενους, μαζί με μεταλλικές εγκαταστάσεις που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Η σκηνή «The Chateau stage» κατάρρευσε ολοκληρωτικά και η «The Shelter stage» είχε ζημιές από τα δέντρα που ξεριζώθηκαν.

Φέτος στο Pukkelpop ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν ζωντανά (μεταξύ άλλων) οι Foo Fighters, ο Eminem, οι Fleet Foxes, οι Offspring. Την ώρα της καταιγίδας, 60.000-65.000 άνθρωποι ήταν παρόντες στον χώρο του φεστιβάλ.

Τις πρώτες στιγμές μετά το τραγικό γεγονός υπήρχε η σκέψη να ακυρωθεί η χθεσινή μέρα και να γίνουν οι δύο επόμενες. Όμως οι διοργανωτές του φεστιβάλ αποφάσισαν τελικά να ακυρώσουν πλήρως τη διοργάνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *