ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εξαπλώνεται η χρήση Η/Υ και διαδικτύου

httpΣημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των ατόμων που έχουν χρησιμοποιούν Η/Υ και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα μας, που μεταξύ των χρόνων 2005 έως 2008 σχεδόν διπλασιάστηκε, για τις εννέα από τις 13 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάστηκε στην Αττική.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο του “Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας“, Έλλη Παγουρτζή, στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 15ου συνεδρίου πληροφορικής.

Οι περιοχές και τα ποσοστά χρήσης Η/Υ και πρόσβασης είναι Αττική (ποσοστό 57% και για τα δύο), Ν. Αιγαίο (45% και 47% αντίστοιχα) και Κρήτη (45% και 44%), ενώ η μικρότερη άνοδος από το 2005 σημειώθηκε σε Δ.Μακεδονία (22%), Θεσσαλία (25%) και ‘Ηπειρο (26%). Σχετικά χαμηλό ποσοστό καταγράφεται στις αγροτικές περιοχές (33%).

Οι συνηθέστεροι λόγοι χρήσης Η/Υ και πρόσβασης στο διαδίκτυο, είναι η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες με ποσοστό 70% και ακολουθούν η αποστολή/λήψη e-mail (68% στην Αθήνα, 64% στη Θεσσαλονίκη) και η ανάγνωση εφημερίδων/περιοδικών.

Στο συνέδριο επισημάνθηκε ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης, αφού αρκετές δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Επίσης στις επιχειρήσεις άνω των 10 εργαζομένων, το ποσοστό πρόσβασής τους στο διαδίκτυο είναι 81%, ενώ σε όσες έχουν μονοψήφιο ποσοστό εργαζομένων δεν ξεπερνά το 25%.

Μια σκέψη για το “Εξαπλώνεται η χρήση Η/Υ και διαδικτύου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *