θέατρο

«Άννα Καρένινα» από το Vakhtangov Theater στο Badminton

Anna-Karenina

Το Θέατρο Badminton υποδέχεται υπερήφανα το ιστορικό θέατρο Vakhtangov, έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς θεσμούς της Ρωσίας. Από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου, ο θίασος του Βακτάνγκοφ παρουσιάζει στη σκηνή του Badminton το αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, την Άννα Καρένινα, σε σκηνοθεσία ενός νέου ταλέντου του ευρωπαϊκού θεάτρου, της Angelica Cholinais.

Η Άννα Καρένινα είναι η συναρπαστική ιστορία μιας γυναίκας που αψήφησε τις συμβάσεις της εποχής της, ακολουθώντας την παθιασμένη προσωπικότητά της ως την αυτοκαταστροφή. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια συγκλονιστική τοιχογραφία της Ρωσικής κοινωνίας του 19ου αιώνα, αλλά και μια διαχρονική σπουδή πάνω στη ζήλια, την ενοχή, τηνυποκρισία και το ερωτικό ένστικτο, που συγκινεί και σήμερα όσο και την εποχή που γράφτηκε.

Συνεχίζοντας το πρωτοποριακό πνεύματου Θεάτρου Βακτάνγκοφ, η σκηνοθέτις και χορογράφος Angelica Cholinais προσέγγισε αυτό το πλούσιο υλικό εικαστικά, δίνοντας έμφαση στη χορογραφία και την κίνηση. «Αναζητώ», θα πει η σκηνοθέτις, «στην κίνηση το ανάλογο της αρμονίας και του νοήματος των λέξεων. Άλλωστε, κάθε κίνηση εκπέμπει νόημα ακριβώς όπως μια λέξη». Στα χέρια της Cholinais, η Άννα Καρένινα γίνεται μια μυθική παράσταση-ποταμός, ένα έργο χειραφέτησης που, όπως και η ηρωίδα του μυθιστορήματος, ανατρέπει αισθητικές και κοινωνικές συμβάσεις.

16 – 18 Ιανουαρίου 2015
«Άννα Καρένινα» από το Vakhtangov Theater 

Θέατρο Badminton – Κεντρική Σκηνή
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή Αθήνα
Τηλ: 210-8840600

Eισιτήρια: 10  – 30 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *