Κόσμος

Αμαζόνιος: Εντοπίστηκε νέα απομονωμένη φυλή Ινδιάνων

Μία από τις τελευταίες φυλές Ινδιάνων του Αμαζονίου, που δεν έχει έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό, εντοπίστηκαν και φωτογραφήθηκαν από αέρος κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη είναι μια σπάνια απόδειξη της ύπαρξης τέτοιων φυλών. Βραζιλιάνος αξιωματούχος που μετείχε στην αποστολή είπε ότι πολλοί από τους ιθαγενείς κινδυνεύουν σοβαρά από την παράνομη υλοτομία.

“Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή είναι ένα μνημειώδες έγκλημα εναντίον του φυσικού κόσμου, των φυλών, της χλωρίδας και μαρτυρά τον τέλειο παραλογισμό με τον οποίο εμείς, οι ’πολιτισμένοι’, αντιμετωπίζουμε τον κόσμο”, δήλωσε ο Χοσέ Κάρλος Μεϊρέγιες, αξιωματούχος για θέματα ιθαγενών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης “Διεθνής Επιβίωση” (Survival International).

Μία από τις φωτογραφίες δείχνει δύο Ινδιάνους βαμμένους με έντονο κόκκινο χρώμα, έτοιμους να εκτοξεύσουν βέλη στο αεροπλάνο που πετά πάνω από το χωριό τους ενώ ένας τρίτος Ινδιάνος τους παρατηρεί. Άλλη φωτογραφία δείχνει περίπου 15 ιθαγενείς κοντά σε αχυροκαλύβες ενώ μερικοί από αυτούς ετοιμάζονται και αυτοί να εκτοξεύσουν βέλη κατά του αεροπλάνου

“Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να διασφαλίσει την προστασία των εδαφών τους με βάση τη διεθνή νομοθεσία. Διαφορετικά, σύντομα θα εξαφανιστούν”, είπε ο Στίβεν Κόρι, ο διευθυντής της οργάνωσης, η οποία προστατεύει τους ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο.

Από τις περίπου 100 φυλές που υπολογίζεται ότι υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον “πολιτισμό” περισσότερες από τις μισές βρίσκονται στη Βραζιλία ή στο Περού. Όλες τους, σύμφωνα με την οργάνωση, κινδυνεύουν να εκδιωχθούν από τη γη τους, να σκοτωθούν ή να πεθάνουν από νέες ασθένειες.

Πηγή:http://www.ert.gr

15 σκέψεις σχετικά με το “Αμαζόνιος: Εντοπίστηκε νέα απομονωμένη φυλή Ινδιάνων

  • Pingback: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας » Βραβεία TED 2013

  • “Φίλε danis, είσαι πολύ σωστός. Αυτοί αν και “απολίτιστοι” είναι 1000 χρόνια μπροστά μας. Εμείς, οι άρχοντες του κόσμου (τρομάρα μας), σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για θρησκείες, κόμματα, φράγκα και για το ποιος έχει το καλύτερο iphon. Αλλά μήπως όλα αυτά μας έχουν απομακρύνει από τη ΦΥΣΗ και τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ ανθρώπινες σχέσεις; Μήπως αυτοί οι “βάρβαροι” έχουν κάτι να μας πουν;”
    Η παραπάνω επιχειρηματολογική δομή αδυνατεί να τοποθετήσει εντός του πυρήνα των καπιταλιστικών σχέσεων κυριαρχίας-υποταγής την κατανάλωση του Αλλου ως εικόνα, η οποία απλά λειτουργεί ως το τέλειο άλλοθι της εμμενικής Διαφωτιστικής ρητορικής (διαλεκτική Καλού-Κακού, Εαυτού-Άλλου) που σε τελική ανάλυση διευρύνει τους όρους αναπαραγωγής του ίδιου του σάπιου συστήματος.

    Σχολιάστε
  • Η παραπάνω επιχειρηματολογική δομή αδυνατεί να τοποθετήσει εντός του πυρήνα των καπιταλιστικών σχέσεων κυριαρχίας-υποταγής την κατανάλωση του Αλλου ως εικόνα, η οποία απλά λειτουργεί ως το τέλειο άλλοθι της εμμενικής Διαφωτιστικής ρητορικής (διαλεκτική Καλού-Κακού, Εαυτού-Άλλου) που σε τελική ανάλυση διευρύνει τους όρους αναπαραγωγής του ίδιου του σάπιου συστήματος.

    Σχολιάστε
  • RE AFISTE TIN FULI USIXI…KALUTERA ZEI ETSI..TULAXISTON AUTOI DEN SKOTONONTAI META3UTOYS GIA ENA TRAKARISMENO AMA3I MIA GOMENA ENAN ANDRA KAI ENA PAKETO TSIGARA ;..ZOUNE EIRINIKA ME KOINOKTUMOSINI KAI AGAPI GIA TON SUNAN8ROPO TOUS….XORIZONTAI SE IERARXEIES APLA GIA TIN KALUTERI EPIVIOSI TOUS..KAI TO PNEUMA TOUS EINAI EPIREASMENO APO TIN AURA TIS KARDIAS TOUS…KAI OXI TON MATION KAI TIS ‘TEXNOLOGIAS’…VEVAIA KANENAS DEN EINAI ANAMARTITOS..ALLA AUTO DEN LEEI TPT…PAROLES TIS DUSKOLIES POU PERNANE…PARAMENOUN AGNOI XORIS PONIRIA ME TO PARAMIKRO KAI KAKIA KAI AUTO A3IZEI 1000 ZILIES…..KAI 8AUMASMOUS….BRAVO…..

    Σχολιάστε
  • μακαρι να ΜΗΝ τους εντοπιζαν στην καλυτερη θα γινει παρκο να πηγαινουν τα γρουπ για αναμνηστικα και φοτο.ο θεος ειπε οσο υπαρχει ενας καλος ανθρωπος δεν θα χαλασω τον κοσμο.ισως και να ζουμε εξαιτιας τους.

    Σχολιάστε
  • ο μονος τροπος ειναι να τους αφησουμε ησυχους μονο κακο μπορουμε να τους κανουμε και ειδικα οι ιεραποστολοι ΜΑΚΡΙΑ.Εχουν ενα ρητο οι ινδινοι λενε οταν ηρθαν οι ιεραποστολοι εμεις ειχαμε τη γη και αυτοι τη βιβλο μας ειπαν να κλεισουμε τα ματια και να προσευχηθουμε οταν τα ανοιξαμε ξανα αυτοι ειχαν τη γη και εμεις τη βιβλο.Ας τους αφησουμε ελευθερους εμεισ ουτε τη σημασια της λεξης δεν ξερουμε.

    Σχολιάστε
  • Pingback: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας » Άγνωστη φυλή φωτογραφήθηκε στον Αμαζόνιο

  • αφτο ειναι ενα ακομη βημα για να μας διαβεβεωσει πως δεν χρειαζομαστε τοση ηλεκτρικη και αγαθη καταναλωση !!!!! just amaizing

    Σχολιάστε
  • πολυ ενδιαφερον και αν οντωσ υπαρχουν ακομα ινδιανοι τουλαχιστων καλο θα ηταν να επικοινονησουμε μαζι τουσ

    Σχολιάστε
  • Η αυτοκαταστροφή μας επέρχεται. Οι διεθνείς παράγοντες είναι τόσο μικρόνοες που νομίζουν ότι θα αποφύγουν τα παιδιά των την καταστροφή…

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *