Επικαιρότητα

Αρνητική απάντηση από ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι στην πρόσκληση Βενιζέλου

venizelos

Κλειστές πόρτες τόσο από τη Δημοκρατική Αριστερά, όσο και από το Ποτάμι, φαίνεται πως βρίσκει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, στο κάλεσμα που απηύθυνε για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. 

Οι πρώτες αντιδράσεις που υπήρξαν από τα δύο κόμματα, ήταν αρνητικές. Αρχικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Χρ. Μαχαίρας, απέρριψε επί της ουσίας την πρόταση Βενιζέλου, κάτι το οποίο έκανε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του στη «Real News».

«Δεν πιστεύω σε ευκαιριακές συμπράξεις και σε άθροισμα των ποσοστών κομμάτων που συμπορεύονται. Αν απλώς συμπορευτούμε, το 8% της Ελιάς, το 6,6% του Ποταμιού και το 1,2% της ΔΗΜΑΡ δεν κάνουν κατ’ ανάγκη 15,8%, ίσως είναι πολύ λιγότερο», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης. 


Πάντως, οι αρνητικές αρχικές αντιδράσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πτοούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, το οποίο τοποθετείται χρονικά στο φθινόπωρο, φέρεται να σχεδιάζει να απευθύνει νέο προσκλητήριο συνεργασίας προς το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, αποστασιοποιημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Πρωτοβουλία των 58.Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να διερευνήσει σε ποιον βαθμό ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παράταξης.

[του συνεργάτη μας EKLOGIKA.GR]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *