Επικαιρότητα

Αστυνομικός και καθηγητής πανεπιστημίου σε κύκλωμα “πειρατείας” καναλιών της ΝΟΒΑ

doryforosΟριστικό τέλος στη δράση ενός ακόμη κυκλώματος υποκλοπής του δορυφορικού σήματος και μετάδοσης των προγραμμάτων καναλιών της ΝΟΒΑ, στο οποίο φέρονται ως εμπλεκόμενα 13 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και ένας καθηγητής πανεπιστημίου, έδωσαν μετά από έρευνες οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, για οργανωμένη μορφή πειρατείας δορυφορικών προγραμμάτων μέσω Ιντερνετ κατηγορούνται 13 άτομα, εκ των οποίων οχτώ συνελήφθησαν και για άλλα πέντε σχηματίστηκε δικογραφία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ρόδο κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης των τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν αποκρυπτογραφούσαν και μοίραζαν το σήμα των καναλιών της ΝΟΒΑ σε χρήστες του ίντερνετ μέσω ειδικών συσκευών, εισπράττοντας συνδρομή πολύ μικρότερη από ό,τι η εταιρία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε η εταιρία “Multichoice Hellas”, σύμφωνα με την οποία η εταιρία υπέστη πολύ μεγάλη απώλεια κερδών, ενώ λόγω της σύμβασης και το ελληνικό δημόσιο έχει υποστεί κατ’ εκτίμηση οικονομική ζημιά για τα έτη 2008 και 2009 που ανέρχεται στο ποσό των 30.520.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των εμπλεκομένων διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 878 χρήστες του διαδικτύου ηλεκτρονικά “κλειδιά” για την αποκωδικοποίηση και την πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών ΝΟΒΑ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα περεταίρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *