Επικαιρότητα

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο του Αλέξη

Al.GrigoropoulosΜέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών, της υπουργού Παιδείας και εκπροσώπων των κομμάτων πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου το μνημόσυνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν συγγενείς, συμμαθητές του 16χρονου και πλήθος κόσμου που άφησαν στο μνήμα του μαθητή λίγα λουλούδια σε ένδειξη αγάπης και μνήμης.

Τα μέλη της οικογενείας του, αλλά και ο απλός κόσμος δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον πόνο και τα δάκρυα τους, ενώ ξέσπασαν σε χειροκρότημα, όταν ο ιερέας έψαλλε το “αιωνία σου η μνήμη”.

Οι γονείς και οι φίλοι του Αλέξη ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του ειδικού φρουρού και να γίνει η δίκη στον Κορυδαλλό.

Λόγω του φόβου πρόκλησης επεισοδίων η παρουσία της αστυνομίας, αν και πολυπρόσωπη, ήταν διακριτική.

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου που παραβρέθηκε στο μνημόσυνο δήλωσε: «Ένα σύνθημα στον τοίχο γράφει “Ο Δεκέμβρης δεν ήταν η απάντηση, ήταν η ερώτηση”. Σήμερα ξέρουμε όλοι καλά ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στη βία και την καταστροφή.

Η νεολαία στην πατρίδα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα. Οι νέοι και σήμερα τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας.

Η βία, όπως κι αν εκφράζεται, όποιου χρώματος μανδύα κι αν φορά, είναι εχθρός της δημοκρατίας, της παιδείας, της νεολαίας. Και εμείς όλοι, Πολιτεία και Κοινωνία, έχουμε χρέος να είμαστε μαζί με τη νεολαία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *