Επικαιρότητα

Άρειος Πάγος: Δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ 400.000 εργαζόμενοι

nosileytesΘετική εξέλιξη για τους δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποτέλεσε η απόφαση από το Β’ τμήμα του Αρείου Πάγου, να επικυρώσει αποφάσεις δικαστηρίων για την αναδρομική καταβολή των 176 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι οι ωφελημένοι ανέρχονται σε περίπου 400.000 εργαζόμενους, ενώ η επιβάρυνση του προϋπολογισμού αναμένεται να αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό το συγκεκριμένο επίδομα που θεσμοθετήθηκε ως ειδική παροχή με το νόμο του 2002, επεκτάθηκε διαδοχικά και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και έτσι απέκτησε το χαρακτήρα μισθολογικής παροχής που προσαυξάνει το μισθό όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ που αμείβονται κατά τις διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.

Μια σκέψη για το “Άρειος Πάγος: Δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ 400.000 εργαζόμενοι

  • egw anarwtieme re paidia pws ginete na exoume tous xamilwterous mis8ous kai oi ksenoi zhtoun na tus miosoume kialo, kai enw milame gia monopolia den kserw pws ginete na kateboun ekei oi times! ena megalo mpaxalo me proopiki na ta oikonomoun mono oi exontes!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *