ΕπικαιρότηταΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παραιτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος

Την επιστολή παραίτησης του απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Στην επιστολή του καταλογίζει δόλια και συκοφαντική επίθεση του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του και διευκρινίζει πως παραιτείται λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον της παράταξης η οποία βάλλεται με άθλιες μεθοδεύσεις.

Με απόφαση του πρωθυπουργού καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο κ. Ευ. Αντώναρος, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος θα ασκεί εποπτεία στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Η επιστολή παραίτησης του Ρουσόπουλου

«Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Επικρατείας. Την απόφαση αυτή έλαβα με γνώμονα το συμφέρον της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης, η οποία βάλλεται με άθλιες μεθοδεύσεις.

Ως απλός βουλευτής, ελεύθερος από τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης θα μπορέσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από τη δόλια και παντελώς αθεμελίωτη επίθεση που έχει εξαπολυθεί κατά του προσώπου μου το τελευταίο διάστημα.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω με αυτήν την επιστολή να σας εκφράσω, για μια…
ακόμη φορά, τις θερμές μου ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στα οχτώ χρόνια της ανέφελης συνεργασίας μας.

Θα συνεχίσω με οδηγό πάντοτε τις αρχές που ορίζουν τη ζωή μου».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποδεχόμενος την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας τον ευχαρίστησε «για τη στενή και αποδοτική συνεργασία, καθώς και τη σημαντική συμβολή του στην κοινή προσπάθεια τα οκτώ αυτά χρόνια».

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο στην απόφαση της παραίτησης, η οποία, όπως ανέφερε, «φανερώνει αυτοσεβασμό και πολιτικό ήθος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *