ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

UEFA:Ήττα του Ολυμπιακού με 1-0 από τη Γαλατασαράι

Την ήττα με 1-0 από τη Γαλατασαράι στο «Αλί Σαμί Γιεν» της Κωνσταντινούπολης γνώρισε ο Ολυμπιακός, την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Κιούελ στο 26′.
Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ανήκει στην τουρκική ομάδα και μοιραία έφτασε στο γκολ. Προηγήθηκαν τρεις «προειδοποιητικές» φάσεις, στο 20′ όταν σε κόρνερ του Λίνκολν, ο Αρντά πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ, στο 22′ όταν το σουτ του Κιούελ μέσα από την περιοχή είχε την ίδια κατάληξη και στο 24′, όταν η μακρινή «βολίδα» του Σαμπρί εξουδετερώθηκε από τον Νικοπολίδη. Όμως στο 26′ και σε κόρνερ του Λίνκολν από δεξιά, ο Κιούελ πήδηξε μόνος του και με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Ο Ολυμπιακός, με πολλές απουσίες και ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή, άρχισε να αντιδρά μετά το 30′ και στο τελευταίο δεκάλεπτο του α’ ημιχρόνου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση.

Στη Γαλατασαράι ανήκε το β’ ημίχρονο, αφού ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά αδυνατούσε να λειτουργήσει με αξιόλογο τρόπο. Στο 50′ ο Λίνκολν ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και τελευταία στιγμή ο Παπαδόπουλος έκανε το τάκλιν και τον έκοψε, ενώ στο 57′ και σε κάθετη πάσα του Λίνκολν, ο Αρντά βρέθηκε απέναντι στον Νικοπολίδη, που βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε. Όμως η μεγάλη φάση είχε γίνει ένα λεπτό νωρίτερα (56′), όταν Αρντά και Λίνκολν σούταραν μέσα από τη μικρή περιοχή(!), το πρώτο απέκρουσε ο Πάντος πάνω στη γραμμή και το δεύτερο πήγε στο δοκάρι. Στο 69′ ο Λίνκολν σούταρε έξω από την περιοχή, για να αποκρούσει ο Νικοπολίδης.

Ο Βαλβέρδε επειχείρησε διορθωτικές κινήσεις, με την είσοδο των Λέτο, Όσκαρ, Κοβάσεβιτς, ωστόσο και πάλι ο Ολυμπιακός δεν έγινε απειλητικός, με εξαίρεση τη φάση στο 85′, όταν ο Μπελούτσι εκτέλεσε φάουλ και ο Κοβάσεβιτς με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 87′ το απευθείας φάουλ του Λίνκολν πήγε στη συμβολή των δοκών ενώ στις καθυστετήσεις ο Ντιόγκο έχασε σπουδαία ευκαρία, όταν πρόλαβε την έξοδο του Ντε Σάντις, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα και έτσι το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Εδουάρδο Ιτουράλντε Γκονζάλες (Ισπανία)

Κίτρινες: Λίνκολν, Αϊχάν, Εμρέ Ασίκ – Πατσατζόγλου, Άντζας, Γκαλέτι, Ντομί

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Μίκαελ Σκίμπε): Ντε Σάνκτις, Εμρέ Ασίκ, Φερνάντο Μέιρα, Σερβέτ, Μπαλτά, Αρντά, Αϊχάν (70′ Γιαμάν), Λίνκολν, Κιούελ (86′ Γκιουβέν), Μπάρος (79′ Νοντά), Σαμπρί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος (57′ Λέτο), Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου (73′ Όσκαρ), Γκαλέτι (79′ Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγκο.

Χέρτα – Μπενφίκα 1-1

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Χέρτα με την Μπενφίκα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του 2ου ομίλου του κυπέλλου UEFA, που μετέχει και ο Ολυμπιακός.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο. Τελικά το προβάδισμα στο σκορ πήρε η Μπενφίκα, που κατάφερε στο 51΄ να ανοίξει το σκορ με τον Ντι Μαρία. Οι Πορτογάλοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Νούνο Γκόμες, με πολύ όμορφη μπαλιά βρήκε τον Ντι Μαρία και ο τελευταίος, με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του παλιού τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, απέκτησαν τα ηνία του αγώνα και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με ένα τέρμα ενός πρώην παίκτη του Ηρακλή, του Μάρκο Πάντελιτς. Ήταν το 74ο λεπτό, οκτώ λεπτά μετά την είσοδο του Σέρβου στον αγωνιστικό χώρο, όταν το δυνατό του σουτ, κόντραρε πάνω στο πόδι του Μάξι Περέιρα και κατέληξε στα δίχτυα των Πορτογάλων, για το τελικό 1-1.

Διαιτητής: Πολ Αλέρτς (Βέλγιο)

Κίτρινες: Κατσάρ – Ντι Μαρία

Οι συνθέσεις:

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Λουσιέν Φαβρ): Ντρόμπνι, Τσαχεντ, Φρίντριχ (53΄ Κακά), Σίμουνιτς, Στάιν (66΄ Πάντελιτς), Λούστενμπεργκερ, Νταρντάι (46΄ Κατσάρ), Σάντος, Νίκου, Ραφαέλ, Βορονίν

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Κίκε Φλόρες): Κιμ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Σίντνεϊ, Ζόρζε Ριμπέιρο, Ντι Μαρία, Κατσουράνης (66΄ Κάρλος Μάρτινς), Μπινία, Ρέγες (72΄ Ουρέτα), Νούνο Γκόμες, Όσκαρ Καρντόζο (46΄ Σουάζο)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *