Επικαιρότητα

Επιτροπή Ψυχολόγων θα εξετάζει τους αστυνομικούς

astinomia0151Aπόφαση για τη δημιουργία της πρώτης Επιτροπής Ψυχολόγων στην Αθήνα, που θα αξιολογεί την ψυχική υγεία των αστυνομικών, υπογράφεται αύριο Τρίτη, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξεως Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εγκληματικότητα στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης, η διαδικασία αρχίζει άμεσα και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες υπουργικές αποφάσεις για την σύσταση παρόμοιων Επιτροπών Ψυχολόγων, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε περιοχές που χρειάζονται, ώστε να αρχίσει η ψυχολογική αξιολόγηση των αστυνομικών και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως το πρόσφατο που σημειώθηκε στην αμερικανική πρεσβεία.

Ακόμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης κάλεσε κόμματα και φορείς σε διάλογο ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα διάρθρωσης των αστυνομικών μονάδων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπτυξης των μικρών αστυνομικών τμημάτων ενώ γνωστοποίησε ότι εξετάζει αλλαγή του προεδρικού διατάγματος που αφορά τις μεταθέσεις αστυνομικών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε την κυβέρνηση γιατί απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική επιτροπή για την αστυνομία και έκανε λόγο για κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας η οποία, όπως είπε, νιώθει ανασφάλεια

“Οικονομία, εκπαίδευση και ασφάλεια είναι τα τρία μέτωπα της κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης γιατί και στα τρία οι εξετάσεις που δώσατε οδήγησαν σε αρνητικά αποτελέσματα” τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση σπαράσσετε εσωτερικά και ζει μέρα με τη μέρα. Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές γιατί το κόστος των εκλογών είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής της κυβέρνησης Καραμανλή στην εξουσία υπό τις δεδομένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *