Επικαιρότητα

Ποινική δίωξη στην “Αζέλ” της υπόθεσης Βατοπαιδίου

 

kanou1Ποινική δίωξη για παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση -σε βαθμό κακουργήματος- ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος της επιχειρηματία, Κωνσταντίνας Κάνου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε. 

 

Την εισαγγελική έρευνα είχε παραγγείλει η Εισαγγελία, έπειτα από δηλώσεις της κ. Κάνου ότι διαθέτει ηχητικά ντοκουμέντα από συνομιλίες της με το ζεύγος Μιχάλη Κουκουβίνου και Σταματίνας Σωτηροπούλου, στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

 

 Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας, εκτός από το ζευγάρι των δικηγόρων, η επιχειρηματίας είχε ηχογραφήσει παράνομα τηλεφωνικές συνομιλίες και με τη μητέρα της Σωτηροπούλου. “Γνώριζαν ότι τους ηχογραφούσα», φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα η Κάνου, η οποία παρέστη στο “ραντεβού” της Στ. Σωτηροπούλου με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, μεσολαβώντας, παράλληλα, στο να έρθουν σε επαφή τα δύο παραπάνω πρόσωπα. 

Πρόσθεσε δε ότι προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια για να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια το υλικό ως “όπλο”. 

 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος του.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *