Επικαιρότητα

Διχάζουν οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ με Συνασπισμό

Φωτιές έχει ανάψει στα επιτελεία των κομμάτων το θέμα των σχέσεων ΠΑΣΟΚ – Συνασπισμού και ο σχολιασμός του ενδεχομένου εκλογικής τους συνεργασίας. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, απέκλεισε το ενδεχόμενο κοινής καθόδου των δύο κομμάτων, χωρίς προγραμματική σύγκλιση, για να εισπράξει την απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου , ότι “όποιος αποκλείει τον άλλο αποκλείει τον εαυτό του”.

Διαφοροποιημένες από την κυρίαρχη τάση του Συνασπισμού, ήταν οι δηλώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105,8 έκανε λόγο για το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι έχει εγκλωβιστεί στη λογική της αυτοδυναμίας κι έχει αφοριστική αντίληψη, αλλά εξέφρασε και την αντίθεσή του με τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου , ότι συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στον Άδη.

“O έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται”.

Σε δηλώσεις της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: “O έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, από τη στιγμή που υπάρχει προγραμματική σύγκλιση ανάμεσα στα δύο κόμματα, είναι φυσιολογικό να γίνεται συζήτηση. Μόνο που ο λαός σήμερα χρειάζεται μια ριζοσπαστική συμμαχία, που θα δρομολογήσει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και για τους εργαζόμενους και όχι μια συμμαχία, που εξασφαλίζει να γίνει το άλλο πόδι του δικομματισμού πιο στέρεο”.
Η κ. Παπαρήγα είχε συνάντηση με το Σύλλογο Φυλάκων Σχολικών Κτηρίων, σχολιάζοντας μετά από αυτήν ότι: “η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλλει τα αναγκαία χρήματα στο ΙΚΑ, ούτως ώστε να υπολογιστούν ως συντάξιμα χρόνια τα πεντέμιση χρόνια υπηρεσίας των φυλάκων, πριν γίνουν μόνιμοι από έκτακτοι”. Παράλληλα, κάνοντας λόγο για την ακρίβεια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε πως: “αφού ανέβασαν τις τιμές στα ύψη, αφού έχουν βγάλει αμύθητα κέρδη, τώρα κοροϊδεύουν κυριολεκτικά το λαό αφαιρώντας ορισμένες πενταροδεκάρες”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *