Επικαιρότητα

Βόμβες και μολότωφ

astynomia_ereynes_1664Στόχος των μελών της αναρχικής οργάνωσης “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” που ανέλαβαν την ευθύνη με τηλεφώνημά τους στο “Ζούγκλα .gr” και τον ΑΝΤ1, έγινε το πρωί το υπό ανέγερση κτίριο όπου θα μεταστεγαστεί τις επόμενες ημέρες το Αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, καθώς και αυτό της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 06:57 αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελείτο από γκαζάκια, μικρή ποσότητα δυναμίτη, ρολόι και μπαταρία, εξεράγη στο κτίριο της οδού Πλατεία Αγίας Τριάδος 12 στην περιοχή της Πεντέλης. Από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου προκλήθηκαν μόνο περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές.

Της έκρηξης είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας που έφθασαν στο σημείο με πυροτεχνουργούς, απέκλεισαν το σημείο και διεξάγουν έρευνες προκειμένου να περισυλλέξουν τα υπολείμματα του μηχανισμού και να εντοπίσουν ίχνη που ίσως άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Ανάλογη επίθεση με την χρήση αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών αποτελούμενων από γκαζάκια και δράστες τα μέλη της ίδιας ομάδας,σημειώθηκε και σε υπό ανέγερση κτίριο στην περιοχή της Σταυρούπολης της Θεσσαλονίκης, όπου θα μετεγκατασταθεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4:35 στην οδό Ωραιοκάστρου 90, στην περιοχή της Σταυρούπολης, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, ενώ στην πίσω πλευρά του κτιρίου βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς ακόμη ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός παρόμοιος με αυτόν που εξεράγη στην Πεντέλη.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σημαίνει ότι πρόκειται για μία συνέχεια του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών που σημειώνονται τις τελευταίες νύχτες, ενώ τα μέλη της ίδιας ομάδας έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο παρελθόν με ανάλογες επιθέσεις.

Μολότοφ εναντίον αστυνομικών

Την καταστροφή επιχείρησαν να σπείρουν για μία ακόμη φορά οι γνωστοί- άγνωστοι που τις πρώτες πρωινές ώρες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στις τέσσερις, περίπου τα ξημερώματα ομάδα νεαρών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν με ρήψη μολότοφ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα πρώην γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Από τη επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ μετά την πράξη τους οι δράστες διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί παρά τις έρευνες που διεξήγαγαν στην ευρύτερη περιοχή δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους νεαρούς.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *