Επικαιρότητα

Διαβεβαιώσεις για τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης ενόψει καλοκαιριού

Τη βεβαιότητα ότι ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης είναι έτοιμος να αντιδράσει άμεσα ενόψει καλοκαιριού, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανέφερε ο κ. Χηνοφώτης, ο άξονας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών βασίζεται στο τρίπτυχο ανθρώπινο δυναμικό, επίγεια και εναέρια μέσα.

Ακόμα ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι οι βασικές αρχές του επιχειρησιακού σχεδιασμού είναι η δημιουργία υποδομών, η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, η βελτιστοποίηση της οργάνωσης, η μέγιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, η πρόληψη και η φύλαξη δασικών περιοχών.

Για τη φετινή δασοπυρόσβεση, θα διατεθούν 14 ελικόπτερα καθώς και 42 πυροσβεστικά αεροπλάνα διαφόρων τύπων, ενώ έχουν συγκροτηθεί και 16 αερομεταφερόμενα εξειδικευμένα πυροσβεστικά τμήματα.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Αθανάσιος Λεβέντης και Ευαγγελία Πασχαλίδου έκαναν λόγο για ανύπαρκτο σχεδιασμό, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να επαναληφθούν τα τραγικά φαινόμενα της Ηλείας.

Ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση περιορίζεται στις εξαγγελίες ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές και δεσμεύσεις.

Έμφαση έδωσε στο θέμα της πρόληψης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης κατηγορώντας την κυβέρνηση για μηδενική πολιτική, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος καυτηρίασε το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης επέκρινε και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ανύπαρκτη, όπως είπε, δασική τους πολιτική.

Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης τόνισε την ανάγκη επανασύνδεσης των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών με την κεντρική δομή του υπουργείου.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *