Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα δυο αδερφάκια

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην περιοχή Ορεστιάδας, λόγω της εξαφάνισης των δύο μικρών παιδιών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης, ενώ έπαιζαν κοντά στο 8ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Τα δύο αδέρφια, ο 7χρονος Αϊχάν και ο 8χρονος Αμέτ, αναζητούνται για πέμπτη ημέρα από τις αστυνομικές αρχές, ενώ σημαντική στην πορεία των ερευνών θεωρείται και η συμβολή του προγράμματος AMBER ALERT που ενεργοποιήθηκε άμεσα.

Οι φωτογραφίες των δύο αγοριών, που τους τελευταίους μήνες ζούσαν με τη γιαγιά τους, έχουν αναρτηθεί και στον τελωνειακό σταθμό του Ορμενίου (στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα) αλλά και σε παραμεθόρια χωριά της Βουλγαρίας, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των συγγενών τους, έχουν ενημερωθεί ήδη και οι Βουλγαρικες αστυνομικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού», υπάρχουν ενδείξεις ότι τα δύο παιδιά κινδυνεύουν και ζητείται η συμβολή κάθε πολίτη, με την αναφορά κάθε πληροφορίας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια εντοπισμού των ανήλικων αδερφών, είτε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS, το 1056, είτε στα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας.

Ταυτόχρονα, από χθες και η ΕΜΑΚ βρίσκεται στην Ορεστιάδα συνδράμοντας στις έρευνες των τοπικών αστυνομικών αρχών. Μετά από αίτημα της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας η περιφέρεια διέθεσε πυροσβέστες προκειμένου να ερευνήσουν κυρίως στις δύσβατες περιοχές εκτός πόλης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *