Επικαιρότητα

Ξέχασαν να δηλώσουν στην εφορία μεζονέτες και πισίνες

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 1.100 αδήλωτες πισίνες σε πολυτελείς κατοικίες και εξοχικά στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας εντόπισαν έλεγχοι του ΣΔΟΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με διασταύρωση στοιχείων από το κτηματολόγιο και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Ξέχασαν να δηλώσουν στην εφορία μεζονέτες και πισίνες, φορολογούμενοι και από την βόρεια Ελλάδα, αλλά πιάστηκαν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, σε υπεράκτια εταιρεία έχει δηλωθεί μεζονέτα 36 τετραγωνικών μέτρων με κάθε όροφο 12 τετραγωνικών, όταν η πραγματική της επιφάνεια είναι πάνω από 280 τετραγωνικά. Όσους προκλητικά, δεν δηλώνουν την μεγάλη ακίνητη περιουσία τους εντόπισε η διασταύρωση στοιχείων από το κτηματολόγιο και τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και από τη θάλασσα. Οι διασταυρώσεις στοιχείων για 2.500 ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών άνω των 25 μέτρων, εκτιμά ότι θα φέρει στα ταμεία του δημοσίου από πρόστιμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του τα ονόματα 4.000 ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής που τα έχουν παρανόμως δηλώσει επαγγελματικά.

Σύμφωνα με όσα θα ισχύσουν με τις νέες διατάξεις το τεκμήριο της πισίνας ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο.

Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60 τ.μ. και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό, για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.Το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει τους εξονυχιστικούς ελέγχους στις πολυτελείς κατοικίες σε όλη την χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *