ΕκδηλώσειςΦωτογραφία

Διεθνές Βραβείο Φωτοδημοσιογραφίας “Yannis Behrakis”

Διεθνές Βραβείο Φωτοδημοσιογραφίας “Yannis Behrakis” Το Athens Photo World 2019, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οργανώνει τo ετήσιο Διεθνές Βραβείο Φωτο-ειδησεογραφίας «Yannis Behrakis» για επαγγελματίες φωτογράφους.

Στην πρώτη του διοργάνωση, το Athens Photo World θα απονείμει χρηματικό Βραβείo ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) σε μια ολοκληρωμένη φωτογραφική δουλειά ρεπορτάζ ή ντοκουμέντου που έχει δημιουργηθεί μέσα στο χρονικό διάστημα των τριών τελευταίων ετών.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν portfolio 24 φωτογραφιών με λεζάντες ή file info και ένα συνοδευτικό κείμενο (200-250 λέξεων) στον αντίστοιχο σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ μέχρι τις  31 Αυγούστου 2019.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα έχουν πρόσβαση στις υποβληθείσες φωτογραφικές δουλειές χωρίς καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα των υποψηφίων, απευθείας από την εταιρία διαδικτυακού σχεδιασμού. Όλα τα metadata θα έχουν αφαιρεθεί από τα ψηφιακά αρχεία.

Η βραβευμένη φωτογραφική δουλειά θα εκτεθεί στην επόμενη διοργάνωση του Athens Photo World (2020) σε ατομική έκθεση του φωτογράφου.

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης θα εναλλάσσεται κάθε χρόνο, με σταθερή την Προεδρία της Ελισάβετ Σαρίδου Μπεχράκη, κατά τις εκφρασμένες επιθυμίες του Γιάννη Μπεχράκη στην καθιέρωση αυτού του βραβείου.

Για το 2019 η επιτροπή αποτελείται από τους:

Ελισάβετ Σαρίδου Μπεχράκη

ΜaryAnne Golon, Υποδιευθύντρια Σύνταξης και Διευθύντρια Φωτογραφίας στην Washington Post

Santiago Lyon, Διευθυντής Περιεχομένου της Adobe

Ο Λευτέρης Πιταράκης, Διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του πρακτορείου Associated Press στην Τουρκία, συνάδελφος και φίλος του Γιάννη Μπεχράκη θα έχει συμβουλευτικό και βοηθητικό ρόλο στην οργάνωση του διαγωνισμού.

Ειδικά για το 2019 και λόγω των εξαιρετικών συνθηκών της χρονιάς αυτής, ο νικητής θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.

Από την επόμενη χρονιά (2020) η ημερομηνία έναρξης υποβολής συμμετοχών θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και η ημερομηνία λήξης τους η 30η Απριλίου.

Η ανακοίνωση του νικητή και η απονομή του βραβείου θα γίνεται στο πλαίσιο του Athens Photo World και σε ειδική για αυτό εκδήλωση, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *