Επικαιρότητα

Εκτεταμένες απολύσεις σχεδιάζει το Yahoo!

YAHOO!Το Yahoo!, ένα από τα μεγαλύτερα portals και μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι σχεδιάζει εκτεταμένες απολύσεις καθώς επιχειρεί να ανταγωνισθεί με άλλες εταιρίες του χώρου όπως το Google και το Facebook, μετέδωσαν ΜΜΕ στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τουλάχιστον 700 από τους συνολικά 14.000 εργαζομένους του Yahoo! σχεδιάζεται να απολυθούν, γεγονός που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα στην έκδοση της τριμηνιαίας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, την 29η Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από επτά συναπτά τρίμηνα μειούμενων κερδών.
Το 2007, ο διευθύνων σύμβουλός της, Τέρι Σέμελ, αντικαταστάθηκε από τον ιδρυτή του Yahoo!, Τζέρι Γιανγκ, ο οποίος έθεσε σε εφαρμογή μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της επιχείρησης σε μια προσπάθεια ανάκτησης του πάλαι ποτέ κυρίαρχου ρόλου της στην αγορά του Διαδικτύου.

Η εταιρία δεν σχολίασε άμεσα τις πληροφορίες αυτές και σε ανακοινωθέν της σημειώνει ότι “σχεδιάζει να επενδύσει σε ορισμένες περιοχές, να μειώσει την έμφαση σε άλλες και να εξαλείψει ορισμένα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητες που δεν υποστηρίζουν τις προτεραιότητές της”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *