Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 80-70 τον Ολυμπιακό και πήρε το κύπελλο Ελλάδας

pao_osfp_telikosΜε κορυφαίο παίχτη τον Δημήτρη Διαμαντίδη που ανέλαβε δράση στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 80-70 στο κλειστό του Ελληνικού και κατέκτησε το κύπελλο στο μπάσκετ.

Οι “πράσινοι” διατήρησαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά τα κεκτημένα τους και 11η συνολικά στην ιστορία τους. Κορυφαίος παίχτης για τον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης που πέτυχε 16 πόντους όλους στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μάλιστα γρήγορα απέκτησε διαφορά εννιά πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, η οποία όμως εξανεμίστηκε καθώς οι “ερυθρόλευκοι” αντέδρασαν και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 13-16. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους “πράσινους” να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ υπέρ τους (32-30).

Η “μάχη” των “αιωνίων” συνεχίστηκε και στη τρίτη περίοδο (53-53), ωστόσο στο τελευταίο κομμάτι του τελικού “μίλησε” ο Δημήτρης Διαμαντίδης που με τρία εύστοχα τρίποντα έδωσε αέρα νίκης στον Παναθηναϊκό.

Η κόρνα της γραμματείας βρήκε τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν τον τίτλο κερδίζοντας με 80-70.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-32, 53-53, 70-80

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *