Αθλητικά

2-1 έχασε η ΑΕΚ από τη Βασλούι στη Ρουμανία

vasloui_tzibourΤην ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Βασλούι στη Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι των πλεϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο η “Ένωση” διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης αν νικήσει με 1-0 ή με δύο τέρματα διαφορά στον επαναληπτικό που θα γίνει την Πέμπτη (27/8) στο ΟΑΚΑ. Ο Βραζιλιάνος Γουέσλι της Βασλούι, πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 29′ και με πέναλτι στο 83′, ενώ με πέναλτι είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπλάνκο στο 69′.

Η ΑΕΚ ήταν μέτρια στο πρώτο μέρος με δύο καλές περιπτώσεις να ανοίξει το σκορ λίγο μετά το 20λεπτο. Στο 20′ ο Τζεμπούρ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από έξοχο τακουνάκι του Μαντούκα και σούταρε άουτ, ενώ στο 23′ ο Ισμαελ Μπλάνκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βασλούι, όμως δεν βρήκε καλά τη μπάλα κι έτσι αστόχησε, από μια θέση που συνήθως δεν “συγχωρεί”.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι στο 29′. Η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε χαρακτηριστικά και ο Γουέσλι με κοντινή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Σεμπάστιαν Σάχα 1-0.

Οι παίχτες του Μπάγεβιτς μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο 45λεπτο κυηγώντας την ισοφάριση. Στο 53′ η κεφαλιά του Μάκου προ του εξουδετερωμένου Χαϊσάν έφυγε άουτ, στο 56′ ο γκολκίπερ της Βασλούι απέκρουσε εντυπωσιακά τη βολίδα του Μπλάνκο έξω από την περιοχή και στο 69′ έφτασε στο γκολ που δικαιωματικά τής άξιζε. Ο Τζιμπούρ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Μπλάνκο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 1-1. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, “πλήρωσε” όμως μία παρακινδυνευμένη ενέργεια του Ζεράλδο Αλβες, ο οποίος στο 83′ έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Λιουμπίνκοβιτς και “χάρισε” ένα πέναλτι στους γηπεδούχους. Ο Γουέσλι ήταν εύστοχος 2-1 κι έτσι η Βασλούι πήρε τη νίκη.

Κίτρινες: Ζουμπάρ, Ακάκπο – Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας

Διαιτητής: Σαϊντ Ενζιμί (Γαλλία)

Βασλούι (Αλεξάντρου Ντούλκα): Χαϊσάν, Γκέντσεφ, Ζερλέμ (85΄ Ζμέου), Ακάκπο, Ζουμπάρ, Μπαλάτσε, Τεμβανιέρα (90΄ Γιοβάνοβιτς), Λιουμπίνκοβιτς, Πάβλοβιτς (75΄ Γκαντζιοβεάνου), Φάρκας, Γουέσλι

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Άλβες, Μαιστόροβιτς, Κουτρουμάνος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Μάκος, Λεονάρντο (90+2΄ Γκέντσογλου), Μαντούκα, Τζεμπούρ, Μπλάνκο (89΄ Ιορντάκε)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *