Αθλητικά

Ασημένια και πάλι η Κατερίνα Θάνου

Στην Κατερίνα Θάνου αποδίδει η IAAF το ασημένιο μετάλλιο της Μάριον Τζόουνς από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 στο Εντμοντον, μετά την ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της Αμερικανίδας σπρίντερ από τον Σεπτέμβριο του 2000 και μετά, διάστημα για το οποίο παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση της ουσίας THG (τετραϋδρογεστρινόνη).

“Νομικά, δεν είχαμε άλλη δυνατότητα. Δεν υπήρξε καμία απόδειξη ότι η Θάνου υπέπεσε σε κάποια παράβαση ντόπινγκ εκείνο το διάστημα, κάτι που δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να αποδώσουμε το μετάλλιο σε αυτή”, δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος Τύπου της IAAF, Νικ Ντέιβις. Η ΔΟΕ από την πλευρά της θα πρέπει να αποφασίσει και αυτή για την αναδιανομή των 5 μεταλλίων που είχε κερδίσει η Τζόουνς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά πλέον θεωρείται σίγουρο ότι θα λάβει υπόψιν της τις αποφάσεις της IAAF.

Αυτό σημαίνει ότι η Θάνου θα πρέπει να πάρει το χρυσό μετάλλιο, αφού στα 100μ είχε τερματίσει 2η πίσω από την Τζόουνς. “Αυτό είναι πραγματικά ένα καλό νέο. Είναι μια σωστή και δίκαιη απόφαση, η οποία σέβεται τόσο τα δικαιώματα του αθλητή όσο και το άθλημα”, δήλωσε στο BBC ο νομικός σύμβουλος της Κατερίνας Θάνου, Γρηγόρης Ιωανίδης, ο οποίος τον Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι η Ελληνίδα αθλήτρια θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΔΟΕ αν δεν πάρει το χρυσό μετάλλιο της Τζόουνς από το Σίδνεϊ.

Το 2001, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Εντμοντον, νικήτρια είχε αναδειχθεί η Ουκρανή Ζάνα Μπλοκ, με δεύτερη την Τζόουνς και τρίτη την Θάνου.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *