Αθλητικά

Αποχωρούν από την Εθνική οι Νικοπολίδης και Άντζας

Το σημερινό πρωινό ανέτειλε με ήλιο στο Σάλτσμπουργκ, όμως στο “στρατόπεδο” της εθνικής ομάδας η ατμόσφαιρα θυμίζει “εγγλέζικο τοπίο” μετά τους πρώτους δύο αγώνες στην τελική φάση του Euro 2008.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο προπονητικό κέντρο του Ζεεκίρχεν, αρχικά ο Νικοπολίδης και αμέσως ύστερα ο Άντζας, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Για μένα, ο αγώνας με την Ισπανία είναι το τελευταίο παιχνίδι που θα παίξω με τη φανέλα της εθνική ομάδας” ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. “Δεν είναι μια απόφαση μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα. Την είχα πάρει εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή” συνέχισε, για να ολοκληρώσει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, το σταφ της ομάδας, τη διοίκηση της ΕΠΟ και τον πρόεδρο κ. Βασίλη Γκαγκάτση. Πραγματικά, ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές αλλά και λύπες, όμως το βασικό στοιχείο ήταν ότι πάντα λειτουργούσαμε ως οικογένεια, ενωμένοι. Περάσαμε μεγάλες στιγμές, όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους μας. Σίγουρα περίμενα κάτι καλύτερο σε αυτή τη διοργάνωση. Φεύγω γεμάτος και χαρούμενος, νοιώθω υπερήφανος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Οι νέοι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να γίνουν οι εγγυητές της συνέχειας αυτής της μεγάλης ομάδας. Δεν πρέπει να νοιώθουν και να κουβαλούν το βάρος αυτής της επιτυχίας. Το μόνο που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους είναι η αγάπη και το πάθος για την ομάδα».

Ακολούθως, ο Παρασκευάς Αντζας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ρεχάγκελ αλλά αποφάσισα κι εγώ να σταματήσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα και να ευχηθώ καλή πορεία. Για τον αγώνα με την Ισπανία, όλοι ξέρουμε ότι έχει μια πολύ καλή ομάδα. Μπήκε δυνατά στη διοργάνωση, είναι ήδη πρώτη στον όμιλοι και όποιοι παίκτες τους και να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικοί. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Όσο για το τι έφταιξε, αρμόδιος είναι ο προπονητής για να κρίνει τι έχει φταίξει και νομίζω ότι αυτός θα βρει τις λύσεις”.

Ο Γιάννης Γκούμας τόνισε ότι υπάρχει απογοήτευσε στις τάξεις της εθνικής: “Όλοι είμαστε απογοητευμένοι γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας αλλά δεν είχαμε και την τύχη που θα έπρεπε. Τουλάχιστον την ισοπαλία την αξίζαμε χθες και αν την παίρναμε θα ήμασταν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Στο ματς με την Ισπανία πρέπει να τιμήσουμε τη φανέλα, την ελληνική σημαία και να παίξουμε σαν Έλληνες, γιατί στόχος μας είναι να μην τερματίσουμε χωρίς βαθμούς. Τώρα, στόχος μας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ. Πρέπει να ανασυνταχθούμε, να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε κι εμείς και τα νέα παιδιά».

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου, τέλος, που χθες έπαιξε τον πρώτο αγώνα του σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είπε: “Δεν ένοιωσα κάτι ιδιαίτερο, το είδα σαν όλα τα άλλα παιχνίδια. Όσο για το πως ξημερώνει η επόμενη ημέρα; Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι, την Τετάρτη. Έχουμε καιρό να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα, δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή».

** Στη σημερινή προπόνηση δεν έλαβαν μέρος οι Τοροσίδης και Σεϊταρίδης, ενώ ο Γκέκας επέστρεψε στο ξενοδοχείο της εθνικής.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *