Αθλητικά

Απογοήτευσε η Εθνική στο ματς με την Ουγγαρία

Το δεύτερο και σαφέστατα πιο σοβαρό τεστ της Εθνικής Ελλάδας (σ.σ. προηγήθηκε το φιλικό με την Κύπρο στην Πάτρα), δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της τελικής φάσης του EURO 2008, κρίνεται (επιεικώς) αποτυχημένο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 3-2 από την Ουγγαρία στο στάδιο “Φέρεντς Πούσκας” και σίγουρα η εικόνα που παρουσίασε στο β΄ ημίχρονο, κυρίως στην άμυνα, προβλημάτισε αρκετά. Η Εθνική προηγήθηκε στο 45΄ με τον Αμανατίδη, αλλά μέσα σε 18 λεπτά στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ (Ντζούντζακ 46΄, Γιούχαζ 59΄, Βάντολτς 63΄). Η Ελλάδα είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κυργιάκου στο 65΄, ενώ σημείωσε δεύτερο γκολ με τον Λυμπερόπουλο στις καθυστερήσεις.

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά, παρ΄ όλα αυτά η Ελλάδα κατάφερε να προηγηθεί ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου, χάρη σε γκολ του Αμανατίδη με πλασέ. Προηγήθηκε η πάσα του Κατσουράνη στον Γκέκα, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα, αλλά ο άσος της Αιντραχτ Φρανκφούρτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των Ούγγρων (0-1).

Ο Γκέκας στο 16΄ είχε χάσει κι άλλη ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ μετά τη σέντρα του Χαριστέα, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν «μία ανάσα» από την επιτυχία. Η κεφαλιά του Χούστι, όμως, πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη. Η πρώτη αλλαγή για τον Οτο Ρεχάγκελ ήταν αναγκαστική κι έγινε στο 22΄, με τον Χαλκιά να παίρνει την θέση του Νικοπολίδη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι. Στο 24΄ ο γκολκίπερ της εθνικής απέκρουσε σωτήρια το δυνατό σουτ του Ντάρνταϊ.

Μέσα σε διάστημα 18 λεπτών στο β΄ ημίχρονο οι Ούγγροι έφεραν τα πάνω κάτω και πέτυχαν τρία γκολ απέναντι σε μία ελληνική ομάδα, η οποία κυριολεκτικά ήταν σε άλλο γήπεδο. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι Ούγγροι ισοφάρισαν με δυνατό σουτ του Ντζούντζακ έξω από την περιοχή, το οποίο αιφνιδίασε τον Χαλκιά. Στο 59΄, μετά από σέντρα του Χούστι και κεφαλιά του Γιούχαζ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα (2-1), ενώ στο 63΄ έγινε το 3-1. Σκόρερ ήταν ο Βάντολτς με κοντινό πλασέ, μετά από λάθος της ελληνικής άμυνας, η οποία δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα.

Το ματς άνοιξε για τα καλά και στο 65΄ η Ελλάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει μετά την κεφαλιά του Κυργιάκου, που “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ. Στο 67΄ ο Χαλκιάς είπε “οχι” σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χάιναλ, ενώ στο 73΄ το σουτ του μέσου των Ούγγρων έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ της Εθνικής. Στις καθυστερήσεις, μετά από φάουλ και κεφαλιά-πάσα του Κυργιάκου, ο Λυμπερόπουλος με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Χάιναλ – Κατσουράνης

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ερβιν Κούμαν): Φούλοπ, Βάντολτς, Λόου, Γιούχαζ, Σέλεσι, Βάντσακ, Ντζούντζακ, Ντάρνταϊ, Γκέρα (89΄ Κόλταϊ), Χάιναλ (82΄ Χάιναλ), Χούστι.

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης (22΄ λ. τρ. Χαλκιάς), Δέλλας (67΄ Πατσατζόγλου), Κυργιάκος, Σεϊταρίδης (67΄ Βύντρα), Τοροσίδης, Άντζας, Μπασινάς (78΄ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Γκέκας (46΄ Σαμαράς), Αμανατίδης (46΄ Γιαννακόπουλος), Χαριστέας.

Ti είπε μετά τον αγώνα ο Ρεχάγκελ

«Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν ότι εμείς παίζαμε φιλικό παιχνίδι και η Ουγγαρία έπαιζαν σα να ήταν επίσημο. Ωστόσο, ήταν ένα καλό αποτέλεσμα αυτό για εμάς, αφού ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για να ξυπνήσουμε. Αν και έχουμε ψηλά παιδιά στην ομάδα δεχθήκαμε δύο από τα τρία γκολ σε στημενές φάσεις, αφού κοιμηθήκαμε. Σημασία έχει ότι η Ουγγαρία έδειξε όλες τις αδυναμίες μας. Και ήρθε να μας δείξει, όπως συμβαίνει κλασικά στην Ελλάδα, ότι δεν είναι πραγματικότητα αυτό που ορισμένοι νομίζουν πως έχουμε φτάσει πολύ ψηλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Οτο Ρεχάγκελ μετά το φιλικό με τους Ούγγρους στη Βουδαπέστη.

Ερωτηθείς για τους τραυματισμούς των Νικοπολίδη (προσαγωγούς), Μπασινά (διάστρεμμα), Καραγκούνη, ο ομοσπονδιακός προπονητής απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ώστε να μην είναι κάτι σοβαρό για τον Νικοπολίδη και τον Μπασινά, ενώ ο Καραγκούνης από μεθαύριο θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων».

Οσον αφορά τον αν έχει καταλήξει στην 23άδα του EURO 2008, ο κ. Ρεχάγκελ είπε ότι «όταν θα έρθει η στιγμή θα δούμε ποιός από τους 24 παίκτες που έχουμε μαζί μας θα αποκλειστεί. Κι αυτή η στιγμή είναι στις 28 Ιουνίου, οπότε πρέπει να δηλώσουμε την ομάδα για την τελική φάση του EURO 2008».

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τρεις επιθετικούς στο EURO 2008, ο κ. Ρεχάγκελ απάντησε ότι «το πως θα παίξουμε στην τελική φάση δεν μπορούμε να το πούμε. Πάμε στη Γερμανία για την προετοιμασία μας, θα δώσουμε το φιλικό με την Αρμενία και θα δούμε τι θα κάνουμε στον πρώτο αγώνα με τη Σουηδία. Αν παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα τότε δεν έχουμε καμία τύχη».

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *