Αθλητικά

Αποχώρησε από την Εθνική ο Δημήτρης Διαμαντίδης

Αποχωρεί από την επίσημη αγαπημένη, την εθνική ομάδα μπάσκετ,  ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ένας από τους πιο χαρισματικούς γκαρντ που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την Ισπανία στο Μουντομπάσκετ σήμανε και το τέλος μιας επτάχρονης διαδρομής για τον Διαμαντίδη γεμάτη συγκινήσεις, χαρές, επιτυχίες όπως η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 2005 στο Βελιγράδι και το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό Ευρωμπάσκετ.
Ο 30χρονος άσος του Παναθηναϊκού φόρεσε για πρώτη φορά τη γαλανόλευκη φανέλα το 2001 στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, ενώ τα επόμενα χρόνια γεύτηκε και άλλες μεγάλες διακρίσεις.
Συνολικά έχει 126 συμμετοχές με το εθνόσημο και έχει πετύχει 766 πόντους εκ των οποίων όλοι ακόμη θα θυμούνται το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή του  αξέχαστου ημιτελικού με τη Γαλλία «βάλτο αγόρι μου!» στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Ελπίζουμε να ανακαλέσει την απόφασή του γιατί έχει να δώσει ακόμη πολλά στην εθνική ομάδα που τόσο αγάπησε…

Δείτε το συγκλονιστικό φινάλε του ημιτελικού με τη Γαλλία το 2005

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yqwuf2B3cLQ&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *