Αθλητικά

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με την Χέρενβεεν

mouslimovits_herenveenΙσόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με την Χέρενβεεν στο πρώτο παιχνίδι των πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ που έγινε στην “Τούμπα” με τον “δικέφαλο” να κλωτσά την ευκαιρία να βάλει γερές βάσεις για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος θα πρέπει την επόμενη Πέμπτη (27/8) στο “Αμπε Λένστρα” όπου θα γίνει ο επαναληπτικός, να κερδίσουν ή να φέρουν ισοπαλία με περισσότερα από δύο τέρματα για να προκριθούν σε βάρος των Ολλανδών. Η Χέρενβεεν προηγήθηκε με τον Πάουλο Ενρίκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Βλάντα Ιβιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 55′.

Στο πρώτο 45αλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο των κινήσεων αλλά ελάχιστες φορές έγινε ιδιαίτερα απειλητικός στην εστία των Ολλανδών καθώς οι παίχτες του ήταν αρκετά φλύαροι και έψαχναν με βεβιασμένες κινήσεις να δημιουργήσουν κενά στην άμυνα των Ολλανδών. Αντίθετα, η Χέρενβεεν αφού κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα καρέ της τους γηπεδούχους, πλησίασε μια και μοναδική φορά στην εστία του Χαλκιά, στο 42′ με τον ομογενή Παπαδόπουλο το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις όμως του πρώτου μέρους μια γενική αδράνεια της άμυνας του Δικεφάλου, έφερε το γκολ για τους Ολλανδούς, με σκόρερ τον Ενρίκε, που είχε περάσει σαν αλλαγή από το 20′ στην θέση του τραυματία Μπίρενς. Ο μέσος της Χέρενφεν από θέση μέσα στην περιοχή, ακάλυπτος πλάσαρε την εστία του Χαλκιά για να ανοίξει το σκορ 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο “ψυχωμένα” στο παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα Ο Βιεϊρίνια έβγαλε πολύ καλή σέντρα στην ολλανδική περιοχή και ο Ιβιτς με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-1 στο 55′. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ βρήκε το κουράγιο και το ηθικό που της έλλειπε και έκανε σειρά επιθέσεων που ανάγκασαν τους Ολλανδούς να συγκεντρωθούν στην μεσαία και αμυντική γραμμή τους. Η καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 86′ αλλά αρχικά το σουτ του Ιβιτς μπλόκαρε ο Λεϊσάλ και στην συνέχεια ο Φιλομένο από καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο ευκαιρία έχασαν και οι Ολλανδοί στο 87′ όταν από πλάγια ο Καλού σημάδεψε την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς και πάλι σε κατάσταση ετοιμότητας έδιωξε σε κόρνερ τον κίνδυνο.

Κίτρινες: Ενρίκε, Γκρίντχαϊμ, Βιεϊρίνια.

Διαιτητής: Κόλιουμ Σόρμπι- Αντριους (Σκοτία)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σαβίνι, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Κονσεϊσάο (66′ Κουτσιανικούλης), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς (65′ Φιλομένο), Βιεϊρίνια (86′ Αναστασάκος).

Χέρενβεεν (Τροντ Σόλιντ): Λεϊσάλ, Μπρέερ, Κένινγκ, Ντίνγκσταγκ, Ποπόφ, Σβετς, Μπίρενς (20΄ Ενρίκε), Γκρίντχαϊμ, Καλού, Λοσάντα (90′ + Γιανμάατ), Παπαδόπουλος (82′ Σίμπον).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *