Αθλητικά

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ

Ο  Μανόλο Χιμένεθ είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, καθώς οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές κατέληξαν αισίως σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περίπου στις 650.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο ο 46χρόνος τεχνικός αποδέχθηκε την επίσημη πρόταση της «Ενωσης» και θα ταξιδέψει σήμερα ή την Παρασκευή στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να πέσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια.

Ρόλο στην τελική απόφαση του Σταύρου Αδαμίδη να καταλήξει στον Χιμένεθ διαδραμάτισε – σύμφωνα με πληροφορίες – η κωλυσιεργία που υπήρχε με την περίπτωση απόκτησης του Πολ Λε Γκεν, καθώς ο Γάλλος προπονητής ζήτησε κάποια προθεσμία για να σκεφτεί την πρόταση που του έγινε, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνους τους “κιτρινόμαυρους” παράγοντες που ήθελαν να τακτοποιηθεί το θέμα προπονητή όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να συνεχίσει αναπόσπαστη η ομάδα την πορεία της υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή.

Ποιός είναι ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ θεωρείται από τα ανερχόμενα ονόματα προπονητών στην Ισπανία. Ο 46χρονος τεχνικός είναι γέννημα-θρέμμα της Σεβίλλης της οποία φόρεσε την φανέλα της δεύτερη ομάδας για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών και της ανδρικής ομάδας όταν συμπλήρωσε τα 20 χρόνια (1984) μέχρι και το 1997.
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε με την δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης το 2000, μέχρι και το 2007, οπότε και ανέλαβε (27/10/2007) την πρώτη ομάδα της Σεβίλλης διαδεχόμενος στον πάγκο της ομάδας της Ανδαλουσίας τον Χουάντε Ράμος.
Έκατσε στον πάγκο της Σεβίλλης μέχρι τις 24 Μαρτίου 2010, οπότε και λύθηκε η συνεργασία του, «πληρώνοντας» τα κακά αποτελέσματα της ομάδας του την περίοδο εκείνη.
Σαν προπονητής της Σεβίλλης είχε 75 νίκες, 22 ισοπαλίες και 39 ήττες τα 2,5 χρόνια που έκατσε στον πάγκο της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *