Αθλητικά

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-0 (4-3) Κύπελλο Ελλάδας

Ο Λέτο έχασε το καθοριστικό πέναλτι, ο Όμο ευστόχησε στο τελευταίο και ο Πανιώνιος προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι επί του Παναθηναϊκού, μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Ήρωας ο γκολκίπερ Σιδεράκης που απέκρουσε τα πέναλτι τόσο του Λέτο, όσο και του Καραγκούνη.

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xnm0wj_panionios-panathinaikos-prasina-nea_sport[/dailymotion]

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’panionios panathinaikos’ resultsPerPage=”6″ hqThumbs=”true”]

 

Στην διαδικασία των πέναλτι οδηγήθηκε μετά από 120 λεπτά το παιχνίδι που δεν είχε πολλές συγκινήσεις και με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης νωρίτερα, τόσο στα 90 λεπτά όσο και στην ημίωρη παράταση.

Έντονοι οι πανηγυρισμοί για τον Πανιώνιο μετά τη λήξη της διαδικασίας των πέναλτι, με τον κόσμο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τσακίρη, να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί…[http://www.sport24.gr/]

Τα καμπανάκια στην Παιανία είχαν χτυπήσει στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, όμως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι ιθύνοντες του συλλόγου είχαν κλειστά τα αυτιά τους και ασχολούνταν με οτιδήποτε άλλο πλην της τραγικής εικόνας της ομάδας. Πότε με τους διαιτητές, πότε με τον Μπιτσαξή και την Αστυνομία που απαγορεύει τις μετακινήσεις των οπάδών του στα εκτός έδρας παιχνίδια, πότε με τον… στόπερ που λείπει, αλλά απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι το σκοράρισμα, μα ποτέ με τα πραγματικά προβλήματα και την κάκιστη εικόνα της ομάδας, που ήταν θέμα χρόνου να κάνει μία μεγάλη γκέλα, όπως αυτή στη Νέα Σμύρνη και να απωλέσει έναν ακόμη τίτλο τα τελευταία χρόνια από τόσο νωρίς.

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε… τρένο στο πρωτάθλημα σχεδόν για 40 μέρες στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με το… τρικάκι του συστήματος (4-6-0 παίζω χωρίς επιθετικό) να κάνει… παπάδες!

Η φθίνουσα πορεία
Ωστόσο, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, η πορεία των πρασίνων είναι ιδιαιτέρως φθίνουσα. Βέβαια, τα θετικά αποτελέσματα που συνέχιζε να παίρνει το Τριφύλλι έκρυβαν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.
Από κοντά και η τύχη που δεν του γύρισε την πλάτη. Με Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη με το μέρος του, γιατί βάσει εικόνας που παρουσίαζε στο γήπεδο πήρε ό,τι περισσότερο μπορούσε σε βαθμολογική συγκομιδή από τα συγκεκριμένα παιχνίδια.
Η αλήθεια είναι όμως ότι έπαιζε με την φωτιά και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, όποιος παίζει με την φλόγα κάποια στιγμή καίγεται. Ε, αυτή η στιγμή ήρθε στη Νέα Σμύρνη και το ματς με τον Πανιώνιο, όπου οι πράσινοι αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Κυπέλλου πετώντας από πολύ νωρίς έναν ακόμη τίτλο στα σκουπίδια τα τελευταία χρόνια.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και η διοίκηση του Παναθηναϊκού εδώ και καιρό ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο πλην των πραγματικών προβλημάτων της ομάδας, που δείχνει πολύ έξω από τα… νερά της. Ο Πορτογάλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και είναι… ντεφορμέ εδώ και καιρό. Αυτό φαίνεται και απο τις επιλογές του στα παιχνίδια, αλλά και από τις δηλώσεις του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=116424#ixzz1jE2pALs8

Η Νέα Σμύρνη ανέκαθεν ήταν μια δύσκολη έδρα για τον Παναθηναϊκό ενώ τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πανιωνίου αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληροτράχηλη. Κάτι τέτοιο έγινε και την Τετάρτη το βράδυ στον αγώνα Κυπέλλου των δυο ομάδων ο οποίος κρίθηκε τελικά στα πέναλτι με τον Πανιώνιο να παίρνει την πρόκριση για τους οχτώ του θεσμού.

Στην διάρκεια και των 120’ οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να βάλουν ένα γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι είχαν τις φάσεις για να το κάνουν. Θα μπορούσαμε να πούμε όμως ότι κάποιες στιγμές στάθηκαν και τυχεροί, καθώς και ο Πανιώνιος από την πλευρά του θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ.

Για τρίτο συνεχόμενο ματς όμως ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, έπαιξε με την φωτιά αλλά δυστυχώς… κάηκε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης… Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα απώλεσε ακόμα έναν στόχο και πλέον έχει ως μοναδικό τον τίτλο του πρωταθλητή…

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον Πορτογάλο προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του, εκτός το θρόνο της Σούπερ Λίγκα..[http://prasinanea.gr]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *