Αθλητικά

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι πολεοδομικές ρυθμίσεις στον Ελαιώνα

symvoulio_epikrateiasΑντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, έκρινε το Ε’ τμήμα του ΣτΕ ότι είναι οι ρυθμίσεις του σχεδίου Π.Δ., κι αυτό γιατί, θεώρησε ότι συνδέονται άμεσα με τις διατάξεις του Ν. 3481/2006 [που προβλέπει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, του γηπέδου κ.λπ.] και μετά την σχετική επεξεργασία του θέματος, με την υπ’ αριθμ. 35/2009 γνωμοδότησή του, παρέπεμψε το σχέδιο Π.Δ. να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ακόμη, αναφέρει η γνωμοδότηση ότι από τις πολεοδομικές ρυθμίσεις του σχεδίου επέρχεται επιβάρυνση στην περιοχή του Ελαιώνα και η προβλεπόμενη μείωση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.

Το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επεξεργάστηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε πολεοδομικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ελαιώνα Αττικής [μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, κατάργηση και έγκριση οδών και πεζοδρόμων, δημιουργία νέων οικοδομικών γραμμών κ.λπ.].

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω περιοχή έχει προγραμματισθεί να ανεγερθεί εμπορικό κέντρο από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός, γήπεδο του Παναθηναϊκού, δημαρχιακό κτίριο κ.ά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *