Αθλητικά

Μουντιάλ 2010:Η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Δανίας

Παίζοντας απλό αλλά ουσιαστικό ποδόσφαιρο η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Δανίας στο “Ευρωπαϊκό” ντέρμπι του 5ου ομίλου και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Οι “Οράνιε” προηγήθηκαν στο46′ με αυτογκόλ του Πάουλσεν και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τονΚάουτ στο 85′. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Φαν Μάαρβαϊκ απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για πρόκρισηστην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πάνω από 80.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες του “Soccer City” που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Η Ολλανδία είχε τον έλεγχο του αγώνα στο περισσότερο κομμάτι, και μόνο στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου απειλήθηκε από τη Δανία. Στην επανάληψη οι “Οράνιε” ήταν καταιγιστικοί μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο.

Φλύαρη υπεροχή της Ολλανδίας

Πιο επιθετικά μπήκε η Ολλανδία στο ματς, θέλοντας να δείξει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της. Μόλις στο 5′ οι “οράνιε” έχασαν την πρώτη ευκαιρία, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σόρενσεν.

Η ομάδα της Δανίας στα πρώτα λεπτά έδειχνε ασύνδετη και δεν μπορούσε να περάσει τη μπάλα από το κέντρο.

Οι Ολλανδοί συνέχιζαν να πιέζουν και στο 18′ έχασαν σημαντική ευκαιρία όταν ο Φαν Πέρσι άλλαξε ωραία με τον Φαν ντε Φαρ και το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φαν ντε Φαρ έγινε και πάλι πρωταγωνιστής για τους “Οράνιε”, όταν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Δανία απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 27′, όταν η κεφαλιά του Μπέντερ πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Στεκέλενμπουργκ. Από εκείνο το σημείο οι Δανοί ανέβασαν στροφές και στο 36′ βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όταν ο Κάλεμπεργκ βγήκε στην αντεπίθεση, σούταρε αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Την τελευταία ευκαιρία του Α’ μέρους είχαν οι Ολλανδοί όταν ο Φαν Πέρσι στριφογύρισε μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ξεκίνημα με… αυτογκόλ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Ολλανδία. Μόλις 46” από την έναρξή του οι “Οράνιε” άνοιξαν το σκορ. Ο Φαν Πέρσι σέντραρε από τα αριστερά και ο Πάουλσεν στην προσπάθεια να διώξει τη μπάλα από την περιοχή της Δανίας την έστειλε στα δίχτυα του Σόρενσεν, κάνοντας το 1-0 για την Ολλανδία.

Η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ έφτασε στο 59′ κοντά και σε δεύτερο τέρμα όταν ο Φαν ντε Φαρ σούταρε στην κίνηση και ο Σόρενσεν μπλόκαρε με δυσκολία.

Απόσυντονίστηκε πλήρως η Δανία μετά το γκολ που δέχτηκε, καθώς οι παίκτες της δεν είχαν δυνάμεις να χτυπήσουν το ματς. Στο 82′ ο Σνάιντερ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν το σουτ που έπιασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σόρενσεν.

Η Ολλανδία με πολύ απλό τρόπο έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 85. Ο Σνάιντερ πάσαρε κάθετα στον Ελία, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Σόρενσεν πλάσαρε με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Κάουτ έκανε το 2-0.

Με τη νίκη αυτή οι Ολλανδοί γίνονται αυτομάτως το φαβορί του ομίλου για πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JrdHzBswo2Y[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *