Αθλητικά

Πήρε ισοπαλία η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, 2-2 με τον Πανιώνιο

Στην δεύτερη ισοπαλία της στο εφετινό πρωτάθλημα υποχρέωσε ο Πανιώνιος την ΑΕΚ. Οι “κυανέρυθροι” και η Ενωση ολοκλήρωσαν τον μεταξύ τους αγώνα ισόπαλοι 2-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κυργιάκος (26΄ αυτογκόλ) και Ντελούρα (68΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Σκόκο στο 58ο και Καφές στις καθυστερήσεις.

Η Ενωση προσπάθησε να επιβάλει την κυριαρχία της και είχε μια σχετική υπεροχή στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή της ήταν στο 19΄, με τον Πελετιέρι να “τρυπάει” την άμυνα του Πανιωνίου από αριστερά, αλλά τον Εντίνιο να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί την πάσα του Αργεντινού μέσου.

Από την πλευρά τους, οι “κυανέρυθροι” ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη επικίνδυνη “επίσκεψή” τους στην εστία της ΑΕΚ, που “προδόθηκε” από… φίλια πυρά: Ο Κοιλιάρας γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Μαϊστόροβιτς απέτυχε να την απομακρύνει, ο Χούτος πλάσαρε στο δεξιό δοκάρι και στην επαναφορά της ο Κυργιάκος την έστειλε στα δίχτυα του Σάχα. Στο 34΄ οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή, αλλά το αριστερό πλασέ του Μάκου από πλάγια (είχε περάσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ) ήταν αδύναμο και αποκρούστηκε από τους αμυντικούς.

Η επιθετικότητα της ΑΕΚ στην επανάληψη “καρποφόρησε” νωρίς, συγκεκριμένα δε στο 58ο λεπτό, όταν ο Σκόκο με βολέ στην κίνηση αξιοποίησε τη σέντρα του Λαγού και ισοφάρισε. Η αλλαγή του Ράμος με τον Χετεμάι επέτρεψε στους “κιτρινόμαυρους” να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αμυνόταν, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να βγάλει κάποια αντεπίθεση.

Ο Λίνεν, όμως, διέγνωσε έγκαιρα το πρόβλημα και αποφάσισε να δώσει βοήθεια στον Χούτο, ο οποίος πάλευε μόνος στην επίθεση, αλλά και να κρατήσει την άμυνα της ΑΕΚ πίσω. Ο Γερμανός τεχνικός πέρασε στον αγώνα τον συμπατριώτη του, Ντελούρα, ο οποίος στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα αξιοποίησε τη συρτή σέντρα του Μανιάτη, κάνοντας το 2-1. Τελικά, την ΑΕΚ έσωσε από την πρώτη εφετινή ήττα της ο Καφές, ο οποίος σκόραρε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή.

Διαιτητής: Ι. Σταυρίδης (Πιερίας)

Κίτρινες: Κρέσιτς – Λαγός, Σκόκο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ (44΄ Λάνγκαμπ), Σκούφαλης, Κοιλιάρας (67΄ Ντελούρα), Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Νικολάου, Χούτος (79΄ Τζαβέλλας).

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Ράμος (60΄ Χετεμάι), Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν (80΄ Παυλής), Εντίνιο, Μπασινάς, Μπλάνκο, Λαγός, Πελετιέρι (87΄ Καφές), Κυργιάκος, Σκόκο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *