Αθλητικά

Θρίαμβος της ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η ΑΕΚ στη νέα χρονιά καθώς κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-1 στο “Καραϊσκάκη” αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με τον Α. Παπαδόπουλο στο 26′, ωστόσο η “Ένωση” γύρισε το ματς με δύο γκολ του Σκόκο (33′, 40′).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ στο 26′ με ένα γκολ που αρχικώς ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Στο 26′ και μετά από κόρνερ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σούταρε και η μπάλα πήγε στα δίχτυα, όμως με τον Μήτρογλου να παρεμβάλλεται, χωρίς να φαίνεται καθαρά αν βρίσκει την μπάλα ή όχι. Αρχικά ο Καλόπουλος ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του βοηθού του, αλλά στη συνέχεια και μετά από διαβουλεύσεις μαζί του έδειξε τη σέντρα 1-0.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ αντέδρασε και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκόκο έκανε την μεγάλη ανατροπή. Ο Αργεντινός στο 33′ και σε σέντρα του Μαντούκα, έκανε το 1-1 με μονοκόμματο ξερό σουτ και στο 40′ με φάουλ από πολύ μακριά και μετά από λάθος εκτίμηση του Νικοπολίδη, έκανε το 1-2. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός γλίτωσε τα χειρότερα, όταν το σουτ του Μπλάνκο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς στο 63′, στο 65′ και στο 68′ οι κεφαλιές από καλή θέση των Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλου και Μήτρογλου, αντίστοιχα, έφυγαν λίγο άουτ.

Ωστόσο το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μέτρησε. Στο 87′ και σε σέντρα του Ραούλ Μπράβο, ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Καλόπουλος το ακύρωσε ως φάουλ πάνω στον Καράμπελα.
Ένα λεπτό νωρίτερα ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Καφέ μέσα από την περιοχή κι ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Τζιμπούρ.

Στις καθυστερήσεις ο Αραμπατζής απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Τοροσίδη κι έτσι η ΑΕΚ πήρε τη μεγάλη νίκη μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GtlRIqYQils[/youtube]

Περισσότερα γκολ και φάσεις εδώ

Κίτρινες: Οσκαρ, Πάντος – Γιάχιτς, Καράμπελας, Ζεράλντο Αλβες, Μαντούκα
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Κατσικογιάννης (56′ Ζαϊρί), Γκαλέτι, Μαρέσκα (78′ Πάντος), Μήτρογλου, Ντιόγκο (64′ Ντερμπισάιρ), Όσκαρ.
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Ζεράλντο Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς (64′ Μάκος), Καφές, Μαντούκα, Σκόκο (81′ Ταχτσίδης), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (75′ Λαγός).

Πηγή:ΕΡΤ, Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *