Αθλητικά

Εκτός κυπέλλου UEFA βρέθηκε από πολύ νωρίς ο Άρης

Εκτός κυπέλλου UEFA βρέθηκε από πολύ νωρίς ο Άρης. Η ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ ηττήθηκε 2-0 στην Κροατία από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα στη ρεβάνς της δεύτερης προκριματικής φάσης της διοργάνωσης. Οι “κίτρινοι” είχαν επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα, προβάδισμα που εξανεμίστηκε από τα τέρματα των Νάτσο Γκαρσία (14′-αυτογκόλ) και Βρούτσινα (64′).

Νευρικοί, με λάθη, κυρίως στην αμυντική τους γραμμή, ήταν οι παίκτες του Άρη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, γεγονός που πλήρωσαν ακριβά πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου. Οι Κροάτες βρέθηκαν στην επίθεση στο 14′ εκτελώντας φάουλ από τα αριστερά. Ο Ρεγκέριο έδιωξε την μπάλα, η οποία πήρε ύψος και από λανθασμένη εκτίμηση του Νάτσο Γκαρσία κατέληξε στα δίχτυα του Κέλεμεν 1-0.

Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση από το γρήγορο και ανέλπιστο, έτσι όπως της προέκυψε, προβάδισμα, η Σλάβεν συνέχισε να πιέζει, με τον Άρη να παλεύει σταδιακά να ισορροπήσει την κατάσταση. Προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλο του σε δύο διαδοχικές περιπτώσεις με τους Γιάχιτς (22′), Γκιάρο (23′), δεν έφτασε, όμως, στο ποθητό αποτέλεσμα. Η απάντηση για την Σλάβεν προέκυψε λίγο αργότερα (26′), και πάλι με επίθεση από αριστερά, με τον Γιάγιαλο, αλλά με τον Κέλεμεν ν’ αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του με γροθιές. Στο 35′ νέο σουτ του Γιάγιαλο μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας του Άρη, ενώ στις καθυστερήσεις κεφαλιά του Γκρεγκούρινα έφυγε άουτ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς θέλησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και το κατάφεραν δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να πετύχουν γκολ, έχοντας ως πιο σημαντική τη φάση στο 60′. Ο Κάλβο βρέθηκε σε θέση βολής από δεξιά και από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, ο Ρόντιτς όμως, αντέδρασε σωστά.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Άρης, το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα η Σλάβεν. Ο Βρούτσινα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια, για πολλοστή φορά, της άμυνας των “κίτρινων” και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 2-0. Μη έχοντας επιλογή στην πορεία των λεπτών ο Αρης ανοίχτηκε για να σκοράρει, οι προσπάθειές του, όμως, δεν καρποφόρησαν και έτσι έμεινε το 2-0.

Κίτρινες: Πόλντρουγκατς, Ρεγκέιρο, Γιούριτς, Ζεντίλ, Γιάγιαλο
Διαιτητής: Μάρτιν Ινγκβαρσον (Σουηδία)
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Μίλαν Πέτκοβιτς): Ρόντιτς, Μπούριτς, Ρόγκουλι, Λάπιτς, Τσάβαλ, Πόλντρουγκατς, Γκρεγκούρινα (70′ Νινκέου), Πόσαβετς (67′ Μπίλεν), Γιάγιαλο, Βρούτσινα, Γιούριτς (79′ Σέχιτς)
Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Αουρέλιο, Ρονάλντο, Γιάχιτς, Βαγκέλι (32′ Νέτο), Κάλβο (66′ Χαβίτο), Γκαρσία, Πρίττας (67′ Φελίπε Σανσόν), Ρεγκέιρο, Ζεντίλ, Κόκε

Κίκε Ερνάντεθ
: “Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε ήταν δική μου επιλογή. Όταν κάποιος πέφτει πρέπει όσο γίνεται γρηγορότερα να σηκώνεται. Το καλύτερο είναι να κερδίζεις. Οι μέρες που μας μένουν είναι για να δούμε τι έφταιξε και να επανακάμψουμε γρήγορα. Όταν χάνεις είναι εύκολο να αναζητάς δικαιολογίες. Εμείς δεν θα το κάνουμε, ούτε θα βάλουμε μπροστά τις απουσίες που είχαμε. Διαθέτουμε ικανό αριθμό παικτών για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *