Εκδηλώσεις

Επίδειξη της Ιαπωνικής τέχνης του Manga στον ΑΚΤΟ…

…από τις Γιαπωνέζες καλλιτέχνιδες  Prin και Umi KONBU

MANGA -PRIN AND UMI KONBU.
Το Εργαστήριο  θα πραγματοποιηθεί  Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του ΑΚΤΟ στο κτιριακό του συγκρότημα στην οδό Κραναού 3 (Πλ.Κουμουνδούρου-Αθήνα).

Οι αδελφές Prin και Umi Konbu, γεννημένες στην Οσάκα της Ιαπωνίας, είναι εικονογράφοι, σχεδιάστριες, συγγραφείς, καλλιτέχνιδες και καθηγήτριες της τέχνης του Manga. Δραστηριοποιούνται στην Γερμανία κάνοντας επιδείξεις και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Στον κατάλογο των επίσημων συνεργατών τους περιλαμβάνονται εταιρίες από την Ιαπωνία, Γερμανία, Κάτω Χώρες και Αυστρία.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι ελάχιστες φορές στην Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε επίδειξη της τέχνης Μanga από καλλιτέχνες του είδους.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής δραστηριότητας του ΑΚΤΟ η οποία προκύπτει παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο και την απόλυτη εξειδίκευσή του με τις τέχνες και το Design.

«Manga» είναι η ιαπωνική λέξη για τα κόμικς και τα έντυπα κινούμενα σχέδια. Στην σύγχρονη μορφή τους, εμφανίζονται λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά έχουν μεγάλη ιστορία στην πρώιμη ιαπωνική τέχνη.

Στην Ιαπωνία, τα manga διαβάζονται από ανθρώπους όλων των ηλικιών, γι’ αυτό και οι ιστορίες τους περιέχουν μεταξύ άλλων δράση, έρωτα, αθλητισμό και παιχνίδια, ιστορικά δράματα, κωμωδία, επιστημονική φαντασία, μυστήριο, τρόμο, σεξ, ακόμα και θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Συνήθως τα manga είναι ασπρόμαυρα, εκδίδονται σε περιοδικά στο μέγεθος τηλεφωνικού καταλόγου, τα οποία περιέχουν πολλές ιστορίες σε συνέχειες. Αν η σειρά είναι επιτυχημένη, επιλεγμένα κεφάλαια μπορούν να επανεκδοθούν σε τόμους. Πολλά δημοφιλή manga μεταφέρονται στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο.

Οι λιτές γραμμές μαζί με τις έντονες εκφράσεις και κινήσεις, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των manga, τα οποία δεν είναι μόνο ένα απλό μέσο διασκέδασης αλλά και ένα άρτια καλλιτεχνικό είδος τέχνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *