Αθλητικά

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, που επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου πέτυχε το γκολ της Ενωσης, που παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.
Με τους Πλιάτσικα και Μπούρμπο στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ παρουσίασε ένα νέο πρόσωπο, με πολύ μεγαλύτερη «φρεσκάδα» σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες της. Είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί, αν οι παίκτες της ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ο Μπλάνκο ήταν και πάλι «μέσα» στις φάσεις και έχασε δυο καλές ευκαιρίες, όταν στο 21΄ έστειλε τη μπάλα άουτ με διαγώνιο σουτ και στο 22΄ νικήθηκε από τον Πάρντο σε τετ-α-τετ, στην καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο. Ο «Γηραιός» προσπάθησε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά επί της ουσίας δεν κατάφερε να «ανησυχήσει» τον Μορέτο.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ… από τα αποδυτήρια. Από μπαλιά του Ριβάλντο, ο Μπλάνκο άφησε έξοχα για τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος κέρδισε την κόντρα από τον Κατσαμπή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στο 46΄. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπλάνκο (κορυφαίος σήμερα) με βολίδα πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Κι ενώ η Ενωση έμοιαζε να ελέγχει το ματς, το τελευταίο ημίωρο εξελίχθηκε σε μονόλογο του Ηρακλή, που έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 54΄, όταν ο Δέλλας πρόλαβε το σουτ του Γιάντση και στη συνέχεια ο Γιαννούλης από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Στο 61΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από την ισοφάριση, όταν σε παράλληλη μπαλιά του Φονσέκα, ο Ντίας και ο Ααρόν διαδοχικά δεν πρόλαβαν με προβολή να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 71΄ ο Γιαννούλης πρόλαβε την έξοδο του Μορέτο, αλλά η κεφαλιά του έφυγε ψηλά άουτ, όπως και η προσπάθεια του Παπαζαχαρία μέσα από τη μικρή περιοχή στο 84΄. Παρά την υπεροχή του, ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση κι έτσι ο Νίκος Κωστένογλου πανηγύρισε την πρώτη νίκη της προπονητικής του καριέρας.

Διαιτητής: Κάκκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Μαρκές, Περπερίδης, Μαυρογενίδης, Ντίας – Πλιάτσικας, Δέλλας, Κονέ, Μορέτο, Καφές, Ζήκος

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα): Πάρντο, Περπερίδης (78΄ Παπαστεργιανός), Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Τσάβι, Γιάντσης (57΄ Ντίας), Μαυρογενίδης, Φονσέκα, Μάρκες, Ααρόν

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μορέτο, Μπούρμπος, Πλιάτσικας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Παππάς (46΄ Εντίνιο), Ζούλιο Σέζαρ (72΄ Κονέ), Ριβάλντο (59΄ Καφές), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *