Εκδηλώσεις

Η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Σοφία Αγγέλη βραβεύεται για το έργο της “Barcode City” στην Αμερική

BARCODE CITY«Από τα θαυμάσια τοπία της, στις απεικονίσεις Ελληνικού πολιτισμού, οι πίνακές της είναι ποίηση στο καμβά (…) ο θρίαμβος της Angelis είναι στη συνειδητοποίηση της ματαιότητας της ύπαρξής μας, στη συμφιλίωση με το θάνατο βρίσκοντας δύναμη στη χαρά της ζωής.»
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ARTisSPECTRUM, NEW YORK 2007

Με αφορμή την ειδική βράβευση του έργου «BARCODE CITY» της καλλιτέχνιδας Σοφίας Αγγέλη στην “UPSTREAMPEOPLE-GALLERY” ο κ. Larry Bradshaw, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νεμράσκα και Ιστορικός Τέχνης γράφει για το συγκεκριμένο έργο τα ακόλουθα:

“Η Sophia Angelis από την Ελλάδα, χρησιμοποιεί μικτή τεχνική για να δημιουργήσει ένα μήνυμα μέσω του έργου της ¨Βarcode- City” τονίζοντας μέσω αυτού την απώλεια των βασικών χαρακτηριστικών της ανθρώπινης ύπαρξης. (…) Eστιάζει στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ίσως έχουν γίνει πια απλοί «αριθμοί» (Barcode) στην βιομηχανοποιημένη κοινωνία μας, εξ αιτίας της τεχνολογικής εξέλιξης και των – για οικονομικούς λόγους – μαζικώς παραγόμενων καταναλωτικών προϊόντων.»

Ακολούθησαν αναφορές για το έργο της Σ. Αγγέλη με πολλαπλά αφιερώματα σε Αμερικάνικα περιοδικά Τέχνης της Νέας Υόρκης. Με ολοσέλιδο άρθρο το περιοδικό Τέχνης «WORLD FINE ART GALLERY BROCHURE 2007/08» παρουσιάζει έργα της ζωγράφου από την πρόσφατη εργασία της.

Επίσης το γνωστό περιοδικό Τέχνης ARTISSPECTRUM αναφέρει σε ολοσέλιδο άρθρο του τα εξής:
«Ενώ η Sophia Angelis ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, η τέχνη της ξεπερνάει τα σύνορα του τόπου της. Οπλισμένη με καθολικά θέματα και με μία άμεση επιθυμία να μεταδώσει μηνύματα που οι καθημερινοί παρατηρητές συχνά παραβλέπουν, η Angelis ζωγραφίζει με δύναμη, χαρά και με σκέψεις οι οποίες προκαλούν αισιοδοξία.

Επί χρόνια η Angelis πάλεψε με απανωτές τραγωδίες, οι οποίες απείλησαν να την δεσμεύσουν, όπως τα πλοία που είναι δεμένα στην προβλήτα στα έργα της της πρώτης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά ο θρίαμβος της Angelis είναι στη συνειδητοποίηση της ματαιότητας της ύπαρξής μας, στη συμφιλίωση με το θάνατο βρίσκοντας δύναμη στη χαρά της ζωής.

Το έργο της Sophia Angelis ανακαλύπτει την δύναμη του χρώματος και του συμβολισμού. Από τα θαυμάσια τοπία της, στις απεικονίσεις Ελληνικού πολιτισμού, οι πίνακές της είναι ποίηση στο καμβά. Εκφράζει ζωντανά αυτοβιογραφικές εμπειρίες και υπαρξιακές αναζητήσεις σε μία προσπάθεια για μία βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής. Μέσα από την εργασία της, η Sophia Angelis γνέφει στον θεατή να κοντοσταθεί και να ανακαλύψει ξανά τους αληθινούς θησαυρούς της ζωής, τη φύση, την ειρήνη, την αγάπη και τη φιλία.

Το έργο της Sophia Angelis έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε όλο το κόσμο.»

Τον προσεχή Δεκέμβρη από της 14 έως και της 3 Ιανουαρίου του 2008 η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα πρόκειται να παρουσιάσει πρόσφατα έργα της στην AGORA GALLERY στο Chelsea της Νέας Υόρκης, σε μια σημαντική έκθεση με τίτλο “The Odyssey Within”.

Address:
530 West 25th Street
New York, NY 10001

Contact Information:
Tel 212-226-4151
Fax 212-96694380
www.agora-gallery.com
Gallery Hours
Tuesday – Saturday 11am – 6pm
http://www.agora-gallery.com/artistinvite/sophia_angelis.aspx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *